Hokej v číslech: Gernát a ti další. Jak vypadá bodování obránců TELH?

Základní část české nejvyšší soutěže finišuje, už za čtrnáct dní budeme znát odpovědi na řadu otázek. Třeba na tu, kdo po Kanaďanovi Bradymu Austinovi ovládne produktivitu obránců.

Martin GERNÁT (HC Oceláři Třinec)
Zápasy:
 43
Body: 38 (12+26)

Už třetím rokem prokazuje, že patří k nejlepším ofenzivním zadákům v extralize. Gernát dominuje jako dispečer smrtící třinecké přesilovky, navíc je čtvrtým nejčastěji střílejícím obráncem soutěže. Dá se očekávat, že jeho přínos bude pro Oceláře klíčový i ve vyřazovací části.

Juraj MIKUŠ (HC Dynamo Pardubice)
Zápasy:
 45
Body: 27 (8+19)

Tahle sezona mu opravdu sedla. Mikuš se dokonce v prosinci objevil v čele pardubického bodování a dostává velký prostor, víc času na ledě má pouze Jakub Nakládal. Není divu, že si Dynamo svou defenzivní oporu pojistilo novým dvouletým kontraktem.

Pavel PÝCHA (Madeta Motor České Budějovice)
Zápasy: 37
Body: 26 (10+16)

Prvoligový rekordman si vysoký herní standard udržel i v nejvyšší soutěži. Pýcha mezi elitou nezklamal a v kuloárech se špitá o zájmu jiných klubů. Pětadvacetiletý bek Motoru v závěru základní části nepomůže, poslední utkání odehrál kvůli plánované operaci ramene na začátku února.

Martin ŠEVC (BK Mladá Boleslav)
Zápasy:
 43
Body: 26 (5+21)

Zadní řady Mladé Boleslavi stojí především na tomhle devětatřicetiletém veteránovi. Ševc je i ve svém věku nesmírně platný a kromě spolehlivé hry v obraně umí vyrazit také dopředu. Na kontě už má 26 bodů, což je během jedné sezony jeho maximum. 

Petr ZÁMORSKÝ (HC Kometa Brno)
Zápasy:
 41
Body: 23 (5+18)

V Hradci Králové mu neseděl herní styl Vladimíra Růžičky a cítil, že začíná ztrácet svou pozici. Po příchodu do Komety Zámorský pookřál a osvědčil se jako vhodný rozehrávač brněnských přesilových her. Vybojuje si v moravské metropoli nový kontrakt, nebo odejde do zahraničí?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz