Další stopka pro Kosticyna! Bělorus si nezahraje dva zápasy a zaplatí pokutu

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

21. února 2021, 12:01

Ondřej Mach

Pardubický útočník Andrej Kosticyn pyká za svůj páteční zákrok na Davida Musila. Disciplinární komise ho potrestala zákazem startu ve dvou extraligových utkáních a finanční pokutou ve výši 10 % hráčova platu.

K incidentu došlo ve druhé třetině pátečního střetnutí Pardubic s Třincem. Kosticyn ve vlastním pásmu tvrdě dohrál hostujícího obránce Musila, od rozhodčích za to dostal menší a osobní desetiminutový trest za zásah do oblasti hlavy a krku. 

„Hráč vedl svůj zákrok zcela mimo zorný úhel protihráče a bez snahy hrát nebo získat kotouč.“

Zákrokem se zabývala disciplinární komise vedená Viktorem Ujčíkem. „Hráč vedl svůj zákrok zcela mimo zorný úhel protihráče a bez snahy hrát nebo získat kotouč,“ píše se v tiskové zprávě. 

„Vědomě využil zranitelného postavení protihráče, který se na střet nemohl žádným způsobem připravit, přičemž postupoval s jediným cílem ho zasáhnout a pro dosažení vyšší razance bezprostředně před střetem přenesl váhu na levou brusli,“ informuje Ujčík. 

Předseda disciplinární komise vyhodnotil zákrok jako napadení a vzhledem k jeho nebezpečnosti Kosticyna potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na dvě soutěžní utkání a finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny.

„Postupoval s jediným cílem ho zasáhnout a pro dosažení vyšší razance bezprostředně před střetem přenesl váhu na levou brusli.“

K trestu sáhl přesto, že při něm nedošlo k přímému zásahu hlavy nebo krku protihráče. Zároveň přihlédl k tomu, že hráč byl za stejný přestupek nedávno disciplinárně trestán a Musil utkání bez zranění dokončil.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz