Dynamo bez Kousala? Oslabení, mrzí Razýma. Berany zklamal výkon

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

Ševci slaví druhou výhru v řadě, naopak Pardubice se dál topí v krizi. Ve Zlíně sice podaly dobrý výkon, ale na víc, než bod jim to nestačilo. Ten navíc zachraňovali až v předposlední minutě řádné hrací doby, když utkání na 2:2 vyrovnával Lukáš Anděl. Prodloužení nerozhodlo, a tak muselo dojít až na nájezdy, kde slavili Berani.

„Do zápasu jsme nenastoupili dobře. Nepovedla se nám první třetina. Od druhé třetiny se ten hokej vyrovnal, a nakonec z toho byl bod na každé straně, což je asi zasloužené. Šlo to do prodloužení a urvali jsme pak i ten druhý bod. Sahali jsme po třech, ale bohužel to nevyšlo. Jsme rádi i za ty dva,“ hodnotí duel střelec prvního gólu ševců Dalibor Řezníček. Ten je spíše svátečním střelcem. Tentokrát mu ale rána parádně sedla.

Onder střílel na bránu, odrazilo se to od mantinelu a já jsem měl jedinou myšlenku a to bylo, poslat to na branku. Věděl jsem, že kluci tam pojedou, takže jsem to tam poslal a naštěstí to tam zapadlo. Zdálo se mi, že ta střela trochu zaplavala, takže pro gólmana to bylo asi těžké. Možná to ani neviděl. Dobrý gól,“ pochvaluje si zlínský bek. 

Berani se sice mohli radovat z výhry, ale jak sám trenér Robert Svoboda přiznal, byl to asi nejslabší výkon jeho týmu v odehraných třech zápasech. „To tempo je takové, že když si to rozebereme, Pardubice ve středu nehrály, což jim asi trošku nahrálo. My jsme měli pondělí a středu za sebou. Tempo je vysoké, ale to se nedá nic dělat. Musíme se s tím vyrovnat a přizpůsobit tomu i nějaké taktické pokyny ve hře,“ říká k náročnému začátku ševců jejich kouč, jenž byl během utkání viditelně emotivní.  

„To k tomu patří. Říkali, že ten zápas nebude zadarmo. Pardubicím se nepodařil vstup do sezony, ale to nic neznamená. Mají kvalitní tým. Z naší strany to bylo takové... ale asi se to dá připsat té fyzické únavě. Nicméně musím tým pochválit, že se nakonec semkl a tou bojovností jsme zápas zvládli. Kdyby nám Pardubice odskočily na větší rozdíl, tak už nevím, zda bychom našli sílu to zvrátit,“ přiznává trenér Beranů.

To na druhé straně museli Pardubičtí trenéři řešit i jiné problémy. Z kádru byl vyřazen Robert Kousal, jenž je podezřelý z řízení pod vlivem kokainu. Na výkonu mužstva tato kauza znát nebyla. Nicméně důležitý útočník Dynamu chyběl.

„Pro nás to byl zásah do sestavy. Zase další oslabení útoku, takže jsme museli přeskupit útočné formace. Klukům jsme říkali, že musíme všechno hodit za hlavu a soustředit se pouze na zápas a bojovat, jak nejlíp umíme. Podat co nejlepší výkon a soustředit se jen sami na sebe. Myslím, že kluci odvedli dobrou práci, a i když ten bod je pro nás málo, tak zaplať pán bůh za něj, protože jsme vyrovnali až v závěru,“ říká pardubický kouč Milan Razým.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz