Dědek majitelem Dynama? Od města chce rozhodnutí do konce dubna

Foto: hcdynamo.cz

Redaktor České televize Vlastimil Weiner na svém Twitteru zveřejnil dopis, který pardubickému magistrátu zaslal podnikatel Petr Dědek, který se uchází o koupi tamějšího hokejového klubu.

Druhým zájemcem o podíl v Dynamu je někdejší šéf Slavie Vladimír Pitter. O tom, komu se klub odprodá (a jestli vůbec), rozhodne město.

Definitivní verdikt ale ještě nepadl.

Dědek teď prosí o urychlené řešení. „Vzhledem k velmi pokročilým přípravám na další sezonu prosím vezměte na vědomí, že čas na vyjednávání není a nemůže být bezbřehý," píše Dědek pardubickým zastupitelům.

„Už v lednu byl nejvyšší čas na plánování další sezony (zejména s ohledem na uzavření smluv s hráči, smluv s partnery a zajištění spolehlivých příjmů z reklamy), přičemž v tuhle chvíli považuji možnost účinně ovlivnit budoucí sezonu za téměř vyloučenou," vzkazuje Dědek, jehož jméno bylo dosud v hokejovém prostředí spjato s Vrchlabím.

„V tuhle chvíli považuji možnost účinně ovlivnit budoucí sezonu za téměř vyloučenou."

Ostatně přestupové období začne prvního května, později už na hráčském trhu až tak výrazné posily nebudou. „Pokud nebude do konce dubna přijato jasné rozhodnutí o směřování Dynama, už nebude možné dohodnout ani strategickou spolupráci s prvoligovým klubem," informuje Dědek.

A dodává: „S ohledem na aktuální stav považuji za nezbytné, aby do konce tohoto měsíce zaznělo ze strany Statutárního města Pardubice jasné rozhodnutí, a pokud by vyznělo ve prospěch mé osoby, aby k převzetí řízení klubu došlo nejpozději do 31. května."

„Jakékoli další otálení s výběrem nabídky jen prohlubuje panující ekonomickou krizi pardubického hokeje a ničí jeho perspektivu."

Zdůrazňuje pak: „Je skutečně nanejvýš žádoucí, aby Statutární město Pardubice v zájmu záchrany pardubického hokeje přijalo definitivní rozhodnutí ohledně dispozic se svým akciovým podílem v HC Dynamo Pardubice nejpozději do konce dubna, ať už tak, že zahájí jednání exkluzivně s jedinou osobou o částečném (majoritním) prodeji, nebo tak, že si celý svůj podíl ponechá. Pokud nebude rozhodnuto o zahájení jednání o získání majoritního podílu exkluzivně s mojí, respektive mnou ovládanou osobou, mohu Vás ubezpečit, že takové rozhodnutí ponesu zcela smířlivě, současně však deklaruji, že na další spolupráci a jednání už nebudu mít zájem."

Dědek nechce, aby jeho dopis vyzněl jako ultimátum, ale... „K tomuto tónu jsem nucen okolnostmi a skutečnými potřebami pardubického hokeje," tvrdí. „Jakékoli další otálení s výběrem nabídky jen prohlubuje panující ekonomickou krizi pardubického hokeje a ničí jeho perspektivu."

Foto: hcdynamo.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz