Motor dál zbrojí na postup! Udržel mistra světa Filipa Nováka

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

České Budějovice skládají hvězdnou obranu: po příchodu Zdeňka Kutláka se domluvily na nové roční smlouvě s loňským kapitánem Filipem Novákem. Kontrakt obsahuje automatickou opci v případě postupu do extraligy.

Mistr světa z roku 2010 se do Českých Budějovic vrátil v průběhu uplynulé sezony z KHL, kde hrál za Slovan Bratislava. V Motoru stihl včetně play off a baráže 35 utkání, ve kterých dal tři góly a na dalších čtrnácti asistoval.

„Filip v závěru minulé sezony prokázal, že je to vynikající obránce, proto jsem moc rád, že jsme se domluvili," netajil se pro hcmotor.cz generální manažer Stanislav Bednařík.

Protože v baráži s Motorem extraligu nevybojoval, hovořilo se o Novákově možném odchodu jinam. Pětatřicetiletý bek ale zůstává ve WSM Lize!

„Věříme, že na druhý pokus se nám postup do extraligy společně podaří. Filip ještě se Zdeňkem Kutlákem a Václavem Nedorostem budou bezesporu lídry týmu. Na ledě určitě nejen tito tři českobudějovičtí odchovanci nechají všechno, aby splnili sen všech zdejších fanoušků," přeje si Bednařík.

„Filip ještě se Zdeňkem Kutlákem a Václavem Nedorostem budou bezesporu lídry týmu."

Obrana Českých Budějovic vypadá podle jmen velmi silně: zůstávají loňské opory Mitchell Fillman s Žigou Pavlinem a na celou sezonu přišli Filip Novák a Zdeněk Kutlák. Ze zámoří se navíc vrátil devatenáctiletý Ondřej Kachyňa, vítěz letošního ročníku USHL. V minulé sezoně se výrazně zlepšil talentovaný Pavel Pýcha a zkušenosti mají Roman Vráblík s Jánem Muchou.

O místo v sestavě bojují Miloslav Jáchym a Petr Gřegořek. Druhý jmenovaný se chce k hokeji vrátit po dvouleté pauze – v přípravě potěšil trenéry výbornou kondicí.

Aktuální kádr ČEZ Motor České Budějovice

Brankáři: Petr Kváča, Jiří Patera, David Gába, Ondřej Bláha.

Obránci: Mitchell Fillman, Filip Novák, Zdeněk Kutlák, Ondřej Kachyňa, Ján Mucha, Žiga Pavlin, Pavel Pýcha, Roman Vráblík, Petr Gřegořek (zkouška), Miloslav Jáchym (zkouška).

Útočníci: Jan Bárta, Tim Crowder, Miloslav Čermák, Jakub Doktor, Vlastimil Dostálek, Peter Galamboš, Martin Heřman, Jakub Káník, Lukáš Květoň, Václav Nedorost, Martin Novák, Rok Pajić, Ondřej Šulek, Filip Vlček, Radek Prokeš (zkouška).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz