Hotovo: Martin je po 12 letech bez extraligy. Mladíci budou hrát první ligu

Foto: Facebook MHC Martin

23. července 2017, 11:23

Jan Šimek

Na Slovensku je definitivně jasno. Tradiční klub MHC Martin nebude v nadcházející sezoně působit ve slovenské extralize. Už dříve klub kvůli tíživým dluhům nedostal potřebnou licenci a dokonce mu hrozil úplný zánik. Pomocnou ruku podali vedení hráči, kteří se vzdali čtyřiceti procent nevyplacených výplat a odměn za uplynulý ročník. Extraligu se nakonec zachránit nepodařilo, ale mládež ano. Dorostenci i junioři budou pokračovat v extralize a tým do 23 let by měl hrát první ligu.

Klub o konci v extralize informoval na svém Facebooku. „Společně jsme se shodili, že nejlepším řešením bude pokračování činnosti klubu MHC Martin. Proto jsme se následně dohodli, že v následující sezoně budeme provozovat extraligová mužstva dorostenců, juniorů a mužstvo MHC Martin do 23 let, které by měl nastoupit v první hokejové lize,“ píše se v prohlášení.

Účast týmu do 23 let ve druhé nejvyšší soutěži ovšem musí potvrdit Slovenský svaz ledního hokeje na zasedání Výkonného výboru, které je na programu 2. srpna. „Myšlenka mužstev U23 v první lize byla nedávno prezentována i vedením Slovenského svazu ledního hokeje a klub MHC Martin takto odehrál i minulou sezonu se svým B-mužstvem,“ připomíná vedení martinského klubu.

Skvělé gesto! Hráči se vzdali části výplat, zachrání extraligu v Martině? »

Ten po dvanácti sezonách končí v nejvyšší soutěži. „Vzhledem k současné situaci ve městě Martin, finančním podmínkám klubu a možnostem podpory v regionu nebude MHC Martin dále provozovat extraligové A-mužstvo. Pevně však doufáme, že se tato situace změní a hokejovou extraligu se v budoucích sezonách podaří do Martina vrátit,“ stojí dále.

„Doufáme, že činnost našich martinských extraligových mládežnických mužstev a možnost pro naše mladé odchovance hrát první ligu mužů bude pro martinského hokejového fanouška důvodem na zachování podpory hokeje v našem městě a v budoucnu se budeme znovu moci těšit ze semifinále extraligy jako se nám povedlo ve fantastické uplynulé sezoně,“ dodává klub na závěr.

Problém pro slovenský hokej: Martin končí v extralize a hrozí mu zánik »

V minulém ročníku v Martině působili českým fanouškům dobře známí: Tomáš Brňák, Lukáš Kozák, Peter König, Ján Tabaček, Richard Mráz, Jaroslav Markovič, Branislav Rapáč, Peter Galamboš (nová posila Motoru) nebo dva čeští útočníci Vítězslav Bílek (návrat do Litoměřic) a Radek Dlouhý (odchod do Trenčína). Většina z loňských opor MHC už má angažmá v jiných klubech.

Ve slovenské extralize by měl Martin nahradit vítěz loňského ročníku první hokejové ligy z Detvy

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz