Zamíchají kartami série? Tampa Bay se těší na návrat Kučerova a Stamkose

Foto: nhl.cz

16. května 2021, 20:02

Jan Vojkůvka

Kdy jindy, když ne letos? Alespoň to razí příznivci Floridy, která zakončila základní část šesti výhrami v řadě a v tabulce Centrální divize skončila druhá, před obhájci Stanley Cupu z Tampy.

Stamkos v této sezoně stihl odehrát 38 zápasů, ve kterých dal 17 branek a přidal 17 asistencí. Naposledy se na ledě objevil 9. dubna a od té doby nehrál kvůli zranění v dolní polovině těla.

Jeho návrat může být pro celou Tampu vzpruhou, přece jen je to kapitán a hlavní osobnost celého týmu, byť loňskou cestu Blesků ke Stanley Cupu prakticky celou vynechal.

„Je ohromně těžké naskočit rovnou do play off, když jste vynechali měsíc, nebo celou sezonu,“ je si vědom složité pozice jak své, tak i Nikity Kučerova. „

Není nic, co by vás připravilo, dokud neskočíte přímo do ohně. Jediné, co můžete, je vrátit se k tomu, jak jste se na ten okamžik připravovali.“

Stamkosovy zkušenosti se Tampě rozhodně hodí. Sezonu Lightning zakončili šňůrou tří porážek v řadě a ani jejich bilance s Floridou nebyla zrovna ideální. V posledních třech duelech s nimi dokonce prohráli s bídným skóre 4:14.

Vzpruhou může být rozhodně i návrat Kučerova, strůjce posledního úspěchu v bojích o Stanley Cup (ve 25 zápasech zaznamenal 7 branek a přidal 27 asistencí). Jeho návrat do akce už potvrdil trenér Jon Cooper. Ale v jaké formě se na led dostane?

Nesmíme opomenout, že naposledy hrál 28. září, kdy také nad hlavu zvedl Stanley Cup. V prosinci se totiž podrobil operaci kyčle a kvůli tomu vynechal celou základní část.

„Musím se opravdu rychle přizpůsobit, pokusit se co nejvíce zpomalit hru a využít své schopnosti a hlavu k přemýšlení o hře a akcích,“ věří si Kučerov před startem play-off. „V průběhu série se budu rychlosti přizpůsobovat. Snad to nebude trvat dlouho.“

„Ale cítím se skutečně dobře. Nic mě netrápí, cítím se silný a mám pocit, že i lepší než kdy předtím,“ dodal Kučerov.

Úvodní zápas série mezi Floridou a Tampou se odehraje už v noci z neděle na pondělí. Pomohou Stamkos s Kučerovem strhnout boje o postup na stranu obhájců titulu? To se dozvíme nejpozději za dva týdny.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz