Začíná Karjala, na koho si Češi musí dát pozor? Tohle je TOP 5 hvězd Švédska

Foto: Markéta Křížová

10. listopadu 2021, 10:37

Ondřej Mach

(LINKÖPING, od našeho zpravodaje) Národní tým dnes večer vstoupí do turnaje Karjala utkáním proti Švédsku. Jaká nejvýraznější jména figurují ve výběru Tre Kronor?

Henrik Tömmernes (O, Genève-Servette HC)

Na letošním mistrovství světa v Rize zastával roli kapitána. Tömmernes se rozhodně nebojí zaútočit, zdobí ho také rozehrávka a spolehlivost v defenzivě. Jeho kvalit si hodně cení v Ženevě, kde mu po čtyřech letech na dres našili céčko. A jejich lídr sbírá více než bod na zápas.

Jacob de la Rose (Ú, Färjestad BK)

Neštítí se černé práce, na ledě vždycky nechá sto procent. A přestože nestřílí kvanta gólů, tak pro trenéry je velmi cenným hráčem. Šestadvacetiletý de la Rose dlouho válel za Atlantikem: vystřídal organizace Montrealu, Detroitu nebo St. Louis. Na začátku června se pak vrátil do vlasti.

Carl Klingberg (Ú, EV Zug)

Podobně jako Tömmernes se zúčastnil šampionátu v Lotyšsku, ale... Po dvou duelech se zranil a turnaj pro něj skončil. V nominaci na první akci nové reprezentační sezony ovšem Klingberg nechybí. Třicetiletý borec se zkušenostmi z NHL patří od roku 2016 mezi opory Zugu. 

Anton Lander (Ú, EV Zug)

Další hokejista, který působí ve švýcarské nejvyšší soutěži. Lander je platný na obou koncích kluziště a dokáže skvěle tvořit hru. Navíc za sebou má 215 startů v NHL, vynikal taky na dvou mistrovstvích světa a olympijských hrách. V roce 2018 se podílel na zisku Gagarinova poháru pro Kazaň.

Dennis Everberg (Ú, Rögle BK)

Jeden ze tří mistrů světa v kádru skandinávského týmu. Everberg toho už procestoval opravdu hodně, výborná období zažil třeba ve Švédsku a Švýcarsku. S výběrem Tre Kronor se představil na MS nebo ZOH, poslední tři roky hájí barvy Rögle. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz