Z tribuny na Kanadu! Jsem tady a připravený, hlásí Maštalířský

Matěj Maštalířský | Foto: Jan Beneš, Český hokej

(GÖTEBORG, od našeho zpravodaje) Matěj Maštalířský byl součástí českého výběru od začátku MSJ, do akce se ale dostane až ve čtvrtfinálovém souboji. Dveře mu otevřelo až zranění Robina Sapouška, kterého Maštalířský nahradil na české soupisce.

Matěj Maštalířský v letošní sezoně zažije další posun. Ročník začal v české juniorské extralize, kde má na kontě za juniorku Litvínova sedmnáct startů se ziskem 20 bodů. Zranění Matúše Sukeľa mu otevřelo cestu ke stabilní pozici v litvínovském áčku a pravidelně tak začal sbírat starty v Tipsport extralize.

Do odletu na juniorské mistrovství světa stihl Maštalířský v extralize patnáct zápasů, ve který si připsal dva vstřelené góly a tři asistence. Extraligové výkony Maštalířského jsme podrobněji rozebrali už před startem světového šampionátu v Göteborgu v tomto článku.

Nyní Maštalířskému další zranění, tentokrát Robina Sapouška, který odstoupil z duelu proti Švýcarsku, dává šanci si na juniorské mistrovství světa. „Je škoda, že se Robin zranil, to jsem mu určitě nepřál. Doufám, že bude brzy v pohodě, že to není nic vážného a co nejdříve naskočí zpátky na led,“ ohlíží se za nešťastným momentem svého spoluhráče Maštalířský.

„Já jsem připravený na cokoliv, co mi trenéři řeknou, že mám dělat. Uvidíme, co se dozvím,“ řekl ke své roli Maštalířský po dnešním tréninku Česka. Na něm trénoval ve čtvrtém útoku společně s Adamem Židlickým a Matějem Přibylem.

Maštalířského nečeká rozhodně nic jednoduchého, když na turnaji zatím pouze trénoval a nyní si připíše první start rovnou v důležitém čtvrtfinále. „My jsme byli od začátku domluvení, že budeme připravení, kdyby se někomu něco stalo. Takže jsem tady a jsem připravený. Myslím si, že to může být těžší přizpůsobit se tempu. Nechám tam ale všechno a připravím se na to,“ hodnotí svoji pozici Maštalířský.

„Myslím si, že to může být těžší přizpůsobit se tempu. Nechám tam ale všechno a připravím se na to.“

„Snažili jsme se kluky podpořit, být s nimi a pomoci jim. Samozřejmě jsme na tom ledě chtěli být všichni co jsme seděli na tribuně. Ale podporovali jsme kluky, jak jsme mohli,“ dodává Maštalířský.

„Bude to těžký soupeř, Kanada hraje výborný hokej. My se na ně musíme na 100 % připravit a předvést náš nejlepší výkon,“ hodnotí Maštalířský vyhlídky před čtvrtfinále. „Včera jsme koukali na jejich zápas s Německem. Škoda, že to Němci nezvládli, bylo by to hezké,“ ohlíží se Maštalířský na souboj Kanady s Německem, který rozhodl o tom, že se Česko ve čtvrtfinále utká právě s javorovými listy.

„Doufám, že atmosféra bude skvělá a přijde co nejvíce lidí. Těším se,“ zakončil Maštalířský s tím, že zřejmě půjde o největší zápas v jeho kariéře.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz