Z regionální ligy do Dukly. Zedek podepsal smlouvu a rovnou bodoval

Foto: Nella Dittrichová, hcdukla.cz

Dalšího juniora představila v Chance lize jihlavská Dukla. Obránce Jan Zedek, který je na Vysočině nováčkem, podepsal ve čtvrtek smlouvu a v sobotu už zaznamenal první bod.

Zedek klidně může být inspirací pro další mladé hokejisty, kteří nepůsobí v nejvyšších soutěžích, ale přesto chtějí něco dokázat.

Vždyť v létě 2019 si ho Kralupy nad Vltavou „vybraly“ z Letňan, kde hrál Regionální ligu juniorů. O soutěž výš se zařadil k nejproduktivnějším obráncům a také k důvodům, proč byly Kralupy největším překvapením REDSTONE Extraligy.

Díky tomu si vysloužil další posun – mezi juniorskou elitu do Jihlavy.

V září navrch poprvé skóroval za druholigový Žďár nad Sázavou.

Teď podepsal v Dukle profesionální smlouvu.

A hned ve své premiéře zaznamenal první bod za asistenci.

Moc pěkný příběh!

Foto: Karolína Fousková, HK Kralupy nad Vltavou

„Byl jsem hrozně nervózní už ve čtvrtek, kdy jsem se dozvěděl, že dostanu v sobotu šanci. Ale kluci mi pomohli a snažil jsem se nepřipouštět si to. Přece jenom je to jen hokej a nakonec jsem byl rád, že to takhle dopadlo,“ přiznává Jan Zedek v rozhovoru pro web Dukly.

Premiérový start přitom mohl zaznamenat už v prosinci, kdy vyrazil s týmem do Poruby.

„Měl jsem hrát sedmého obránce. Na rozbruslení za mnou ale přišel pan Ujčík, který mi řekl, že nemám profesionální smlouvu a kvůli nouzovému stavu nemůžu hrát. Jsem rád, že nyní už to vyšlo,“ vysvětluje.

Naskočil tedy až proti Šumperku. Dukla na svém ledě jasně potvrdila roli favorita a vyhrála 5:0, přičemž Zedek strávil na ledě parádních osmnáct minut. Na konci druhé třetiny navíc druhou asistencí pomohl připravit gól pro Matěje Pekra.

„Viděl jsem, že obránce Šumperka měl puk na holi, který se mu tam nějak kymácel. Říkal jsem si, že nahraje na křídlo. Zkusil jsem vystartovat, puk jsem chytil a Tomáš Chlubna si výborně zařval na středu na přihrávku. Pak nahrál Matěji Pekrovi a ten se skvěle trefil mezi nohy,“ popisuje Zedek.

„Jsem strašně rád, že jsem dostal od trenérů důvěru a mohl jsem být členem základní sestavy Dukly. Doufám, že jsem nezklamal, že to půjde dál a že ještě šanci dostanu,“ doplňuje.

Zedkovu asistenci najdete v čase 0:50:

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz