Z Oceláře Tygrem. Liberec našel náhradu za Bakoše, získal Svačinu

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

15. července 2016, 12:39

Adam Bagar

Zdálo se, že liberecký kádr doznává finální podoby, ale nečekaný odchod slovenského střelce Martina Bakoše tamnímu vedení poněkud zkomplikoval situaci a sportovní manažer Filip Pešán se ještě musel poohlédnout po další posile do útoku. Povedlo se. Ke kádru úřadujícího šampióna Tipsport extraligy se připojí útočník Vladimír Svačina, který pod Ještěd přichází na roční hostování z Třince. Bílí Tygři o tom informovali v tiskové zprávě.

Vladimír Svačina se po letech strávených ve Vítkovicích vydal před startem uplynulého ročníku do konkurenčního Třince, jenže kvůli vážnějšímu zranění tam v základní části odehrál pouze 31 utkání a jen těžko hledal "vítkovickou" formu, když nasbíral pouhých jedenáct bodů. Další tři pak přidal v pěti utkáních play off. V něm ambiciózním Ocelářům už v předkole vystavil stopku Zlín a po sezoně přišla čistka kádru. Tu sice Svačina přežil, ale dále ve Slezsku hrát nebude.

"Získali jsme zkušeného útočníka. Věřím, že bude platný v přesilovkách a silný v koncovce."

Vedení Třince se dohodlo s Libercem na jeho ročním hostování. Devětadvacetiletý hokejista tak bude působit pod Ještědem až do 30. dubna 2017. Bílí Tygři tím zalepili díru po odchodu střelce Martina Bakoše, který na začátku července překvapivě zamířil do nově vzniklého čínského klubu v Kontinentální lize. "Po Bakošově odchodu do KHL jsme začali intenzivně hledat hráče, který by vhodně doplnil náš kádr," potvrzuje sportovní manažer Filip Pešán v tiskové zprávě.

Bakoš v Liberci nečekaně končí, míří do KHL. Bude hrát v Číně! »

"O Vladimíru Svačinovi jsme uvažovali už v předchozím období a znovu jsme tak navázali jednání s Třincem, kde Vladimír Svačina působil. Jsme rádi, že se nám jednání podařila. Získali jsme tak zkušeného útočníka, navíc praváka, který, jak věřím, bude platný v přesilových hrách a také silný v koncovce," dodává Pešán s tím, že se Svačina připojí k tygří smečce už v pondělí 18. července, kdy úřadující šampióni odstartují druhou část přípravy na nový ročník TELH 2016-17.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz