Z Ameriky rovnou do národního týmu! Docela šok, líčí Nedomlel

Foto: Jan Beneš, Český hokej

21. dubna 2022, 9:13

Adam Bagar

Český národní tým se přesunul z Ostravy na Slovensko, kde ve čtvrtek ve Spišské Nové Vsi a v sobotu v Trenčíně poměří síly s našimi sousedy. V jednom ze zápasů by měl v reprezentaci debutovat obránce Richard Nedomlel z extraligového Hradce Králové.

Přestože má už Mountfield přes tři týdny po sezoně, 28letý bek se k reprezentaci připojil až v úterý v podvečer. „Když mi pan Nedvěd zavolal, jestli bych měl zájem přijet, tak jsem byl za tátou v Americe, kde jsem se viděl i s Filipem Hronkem,“ prozrazuje.

„Byl to pro mě docela šok, ale byl jsem rád. Pozvánka do národního týmu se neodmítá, takže jsem hned kývl. Říkal jsem, že se vracím 19. dubna, tak jsme se domluvili, že hned po příletu sednu do auta a přijedu do Ostravy. Plány mi to nenarušilo,“ dodává.

Jeho nominace se pochopitelně neobešla bez odezvy. „Přála mi rodina, taky pár kamarádů. Toho si velice cením. Ozvali se i moji spoluhráči z Hradce Králové. Pár vtípků tam proběhlo, asi budu muset něco zaplatit do kasy,“ usmívá se Richard Nedomlel.

Ten už ve středu dopoledne absolvoval první trénink s mužstvem. „Na jednu stranu jsem si odpočinul, na druhou člověk vypadne z tempa. Po třech týdnech nic nedělání to bylo trošku těžší. Ale je to asi jako když jezdíte na kole, to se nezapomíná,“ hlásí.

Nedomlel šest let působil za oceánem, s angličtinou si tedy rozumí víc než dobře a s finským velením problém nemá. „Myslím, že Kari Jalonen je dostatečně zkušený, českému hokeji i nám hráčům může hodně dát,“ pokyvuje vytáhlý zadák Mountfieldu.

Foto: Jan Beneš, Český hokej

Ten sice poprvé v extraligové historii ovládl základní část, ale už ve čtvrtfinále mu vystavili stopku Bruslaři. Zklamání z vyřazení už vyprchalo. „Byla to hezká sezona s hořkým koncem, ale takový je bohužel někdy hokej. Musíme se z toho poučit a jít dál.“

Momentálně myslí na reprezentaci, se kterou se už přesunul k našim východním sousedům, kde by se měl dočkat velké premiéry. „Musím ještě trošku potrénovat, ale moc se na to těším,“ říká Nedomlel s tím, že ujít si to nechce nechat ani jeho rodina.

„Budu se snažit odvést maximum a uvidíme, co z toho bude. Jsem realista a jsem rád, že tu vůbec můžu být. Budu rád za každou šanci, kterou dostanu.“

„Táta si snad kvůli tomu vzal i volno,“ usmívá se. „Osobně se na Slovensko nikdo nechystá, ale celá rodina na to bude určitě někde koukat,“ dodává Nedomlel před souboji se Slováky, na něž Češi narazí ve čtvrtek ve Spišské Nové Vsi a v sobotu v Trenčíně.

Richard Nedomlel dobře ví, že jeho šance na MS nejsou velké, ale chce jít zápas od zápasu. „Budu se snažit odvést maximum a uvidíme, co z toho bude. Jsem realista a jsem rád, že tu vůbec můžu být. Budu rád za každou šanci, kterou dostanu,“ přiznává.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz