Vincour opouští Kometu a míří do Finska. Je blízko dohody s Raumou

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

8. června 2018, 14:30

Václav Jáchim

Během dvou uplynulých let pomohl Kometě ke dvěma titulům, Tomáš Vincour patřil k oporám klubu, který na domácí scéně nenašel konkurenci. Pokus o mistrovský hattrick už ale bude bez něj, hokejista se zkušenostmi z NHL, KHL či reprezentace totiž zvedá kotvy. Měl by obléci dres Lukko Rauma, finský klub má o jeho služby velký zájem. "Tomáš stráví v Raumě příští týden. Pokud všechno proběhne podle plánu, podepíše s vedením roční smlouvu," informuje Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services, jež hráče zastupuje.

Důrazný bojovník s výbornými fyzickými parametry uzavře kontrakt až poté, co se seznámí s novým prostředím a spoluhráči. "Tomáš bude s týmem trénovat, udělá si obrázek, jak to tam funguje. Obě strany si potvrdí vzájemný zájem, Vincoura čeká také vstupní lékařská prohlídka. Všechno je předběžně dohodnuté a nic by nemělo bránit následnému uzavření smlouvy," připomíná Sivek.

Někdejší útočník Dallasu nebo Colorada vyráží do zahraničí po dvou letech. Ročník 2015-16 strávil Vincour v ruském Novosibirsku, kam dorazil po angažmá v organizaci Colorada. Předtím pro změnu oblékal dres Kazaně. Nyní se stěhuje na sever Evropy. "Tomáš odletí v neděli, v Raumě bude trénovat do čtvrtka," přibližuje jeden z jeho zástupců.

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

Podle Michala Sivka byly ve hře i některé tuzemské varianty Vincourova dalšího angažmá. "Ale Tomáš dal najevo, že by ho lákala některá z evropských soutěží. O Finsku hodně slyšel, mělo by mu to tam vyhovovat. Přišla nabídka z Raumy, kterou Tomáš hodně probíral s kolegou Vláďou Vůjtkem, jenž ve Finsku hrával za Hämeenlinnu nebo Pori. Tomáš má dvě malé děti, pro rodinu je Finsko ideální destinací. I to v jeho případě hrálo roli," vysvětluje Sivek.

V minulém ročníku sehrál Vincour za Kometu 39 utkání základní části Tipsport extraligy, zaznamenal 10 branek a stejný počet nahrávek. V play off činila jeho bilance 12 zápasů, čtyři góly a dvě asistence. Sedmadvacetiletý rodák z Brna, který Kometě odvedl výborné služby, je teď blízko pobytu v SM-Liize.

Pokud klapne jeho dohoda s vedení Lukko Rauma, v týmu naváže na dřívější úspěšné působení krajanů Jakuba Petružálka, Zdeňka Nedvěda, Josefa Straku, Petra Kořánka, Tomáše Kapustu, Martina Štěpánka, Jana Platila nebo třeba Jiřího Hunkese. Z cizinců jsou na soupisce finského mužstva aktuálně Američané William Wren a Chris VandeVelde, v klubu působí rovněž švédský bek Johan Motin a francouzský reprezentační útočník Valentin Claireaux.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz