Momenty TELH: Bartošák čaroval, Hanzlík si na Kometě spletl trestnou

Foto: Jiří Zaňát, Zlín Press

15. září 2016, 10:25

Ladislav Vácha

Třetí kolo Tipsport extraligy rozhodně nenudilo a znovu se v něm urodilo několik zajímavých situací. Podívejte se na velkou šanci libereckého útočníka Michala Bulíře, který vystřelil jen do tyčky zcela odkryté brány Sparty. Nenechte si ujít ani dech beroucí zákrok vítkovického gólmana Patrika Bartošáka, jenž na poslední chvíli lapačkou překazil gólovou radost Robertsi Bukartsovi, a úsměvný moment z Brna, kde si bývalý obránce Komety a současný hráč Mladé Boleslavi Jan Hanzlík spletl trestné lavice.

Bulíř trefil jen tyč odkryté brány (LIB – SPA 2:3)

To byla tutovka jako hrom! Liberec doma v repríze extraligového finále z minulé sezony prohrával 1:3, když se mu na začátku třetí periody naskytla obrovská šance na snížení. Vladimír Svačina nahrál z rohu útočného pásma Jaroslavu Vlachovi, který nápřahem naznačil ránu z voleje. Místo zakončení ale posunul puk před bránu volnému Michalu Bulířovi a dokonale tím zmátl celou defenzivu Sparty včetně gólmana Pöpperleho. Centr elitního útoku Tygrů měl dostatek času a prostoru na to, aby kus černé gumy uklidil do zcela odkryté brány, ale rozhodl se pro střelu z první a zazvonil jen na bližší tyčku! Severočeši sice nakonec snížili na nejtěsnější rozdíl, ale na vyrovnání už nedosáhli. Bulíř je spolehlivým střelcem, ale jak je vidět, i mistr tesař se někdy utne.

Bartošák zabránil jistému gólu (ZLN – VIT 2:0)

Zlín vedl před svými fanoušky proti Vítkovicím 2:0 a v úvodu prostřední části mohl svému soupeři odskočit už na tříbrankový rozdíl. Berani vybojovali v obranném pásmu puk a založili bleskový protiútok. Petra Holíka stíhali dva protihráči, ale i přesto zavezl kotouč do útočného pásma a bekhendem přihrál rozjetému Oldrichu Kotvanovi. Slovenský obránce si vybruslil do levého kruhu a narýsoval nádherný pas před brankoviště na volného Robertse Bukartse, který si přesnou nahrávku zpracoval a rychle vypálil. Jistý gól? Ale kdepak! Gólman Patrik Bartošák se bleskově přesunul ve svém území a svižnou ránu, jež letěla nad jeho levý beton, fantasticky ukryl ve své lapačce. To byl úchvatný zákrok!

Úsměvný omyl obránce Hanzlíka (KOM – MBL 5:1)

Kometa držela v domácím prostředí nejtěsnější vedení nad Mladou Boleslaví, když došlo na začátku druhé třetiny k neobvyklému momentu. Za hranicí pravidel si proti Martinu Zaťovičovi pomohl obránce hostů Jan Hanzlík, který od rozhodčích obdržel dvouminutový trest za držení hole. Zkušený zadák nastupoval shodou okolností v předchozích třech sezonách právě v brněnském dresu a síla zvyku udělala své. Místo na trestnou lavici Středočechů totiž nejdříve zamířil k lavici hanby soupeře. „Chtěl jsem na brněnskou, abychom hráli přesilovku. Ne, bylo to ze zvyku. Pamatuji si to tady. Já jsem tady moc zápasů nehrál jako soupeř Brna, nanejvýš čtyři nebo pět zápasů za Spartu. Bylo to ze zvyku a nějak jsem to spletl,“ usmíval se v rozhovoru pro bkboleslav.cz.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz