Dvacítka jde na Rusy s Dostálem. Bude to velký zápas, tvrdí Nečas

Foto: Martin Voltr

28. prosince 2018, 21:22

Václav Jáchim

(VANCOUVER, od našeho zpravodaje) V noci na sobotu (od 2:00 SEČ) čeká českou dvacítku druhá bitva na mistrovství světa ve Vancouveru. Junioři vyzvou Rusy a po dopoledním rozbruslení je jasné, že nastoupí ve stejném složení jako v premiéře se Švýcary. "Sestava se nemění, v brance bude znovu Lukáš Dostál," potvrzuje asistent Aleš Krátoška.

Hokejisté jsou plni odhodlání, po skalpu Švýcarů je před nimi velká výzva. Sborná zahájila turnaj výhrou nad Dány, tenhle zápas v hledišti Rogers arény pozorně sledovali i čeští trenéři. "Ruský tým si počkal na svoje šance, a ty zužitkoval, z jejich strany to byl takový klidný, trpělivý výkon. Myslím že výsledek odpovídal průběhu," říká o vítězství sborné 4:0 Krátoška.

Soupeř zvládl zápas podle předpokladů. "Ruští hráči měli daleko víc možností, neproměnili spoustu šancí do prázdné brány. Ale nebyl to žádný zmatený nebo chaotický výkon, že by to chtěli rozhodnout hned na začátku. Opravdu trpělivě čekali a svojí kvalitou rozhodli zápas ve svůj prospěch," doplňuje.

Čeští reprezentanti vědí, že v duelu s ruskou dvacítkou je čeká těžká šichta. Hlavní kouč Václav Varaďa ponechal složení týmu beze změn, stále otevřená zůstává otázka doplnění oficiální soupisky. Do pole mají Češi k dispozici ještě dvě místa, mimo základní kádr zůstávají obránci Radim Šalda, Matyáš Zelingr, útočníci Jan Jeník a Petr Čajka. "Máme některé varianty, které bychom možná využili, nicméně dneska to ještě nebudeme řešit. Uvidíme před zápasem s Kanadou," připomíná Krátoška.

Foto: Martin Voltr

Národní tým v pátek dopoledne absolvoval tradiční rozbruslení, bitva s Rusy hodně napoví o ambicích dvacítky na přední umístění v základní skupině. "Rusové jsou každým rokem těžkým soupeřem, mají sílu hlavně do ofenzivy. Musíme podat kvalitní výkon a v porovnání s utkáním proti Švýcarsku zlepšit defenzivu i proměňování šancí. Myslím, že jsme nehráli úplně špatně, ale chyběly vstřelené branky. A také tam byly chybičky, které by Rusové asi potrestali," říká český kapitán Martin Nečas.

Před rokem dvacítka hrála se sbornou na úvod šampionátu a v Buffalu dokázala zvítězit 5:4. Tenhle zápas teď může být vhodnou inspirací. "Ve čtvrtek jsme měli video zaměřené na tohle utkání. Spíš jsme si ukázali dobré věci, i pár špatných, které nesmíme dělat. Jdeme do toho pozitivně, chceme vyhrát!" dodává útočník Caroliny.

Sborná patří k předním favoritům na medaile, Češi o schopnostech Rusů vědí. "Mají výborný útok, kvalitní individuality. Ale když budeme hrát jako tým, dodržíme taktiku a zlepšíme přesilovky, mělo by to vyjít. S nimi je to pokaždé velký zápas, stejné to bude i teď. Jednoznačně je chceme porazit. Máme na ně!" dodává Nečas. Zápas českých juniorů s Rusy startuje od 2 hodin, v noci na neděli pak Češi nastoupí proti domácí Kanadě., 

Předpokládaná sestava dvacítky pro utkání s Ruskem:

Dostál – Galvas, Kvasnička, Mikyska, Gaspar, Král, Bukač – Hrabík, Nečas, Kaut – Zadina, Machala, Hladonik – Lauko, Kondelík, Plášek – Pekař, Kern, Pour. 

Kdo z české dvacítky je znalcem automobilů?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz