Bývalý liberecký bek Bednář se pokusí prosadit do DEL. Trénuje se Straubingem

Foto: www.ehcf.de

2. srpna 2019, 11:49

Václav Jáchim

Německá nejvyšší soutěž před lety bývala oblíbenou destinací českých krajánků, poslední dobou to příliš neplatí. Teď se o DEL pere Jan Bednář, bývalý obránce Liberce a mládežnických reprezentací se zapojil do přípravy Straubingu.

Klub z Bavorska o tom informuje na svých stránkách. S tím, že se Bednář v první srpnový den pustil do společných tréninku a bude bojovat o místo v kádru Tigers. Příští týden byl se mohl představit na tradičním předsezónním turnaji Gäubodenvolksfestcup 2019, který klub pravidelně pořádá v rámci bavorských oslav.

Letos se představí i  jiní účastníci DEL z Wolfsburgu, Ingolstadtu a Norimberka. S týmem Straubingu, pro který byla minulá sezona mnohem povedenější než ty předchozí, se na nový ročník chystá rovněž německý reprezentant Felix Schütz. Budoucnost stříbrného olympijského medailisty 2018 je zatím otevřená, hokejista se zkušenostmi z KHL či Švédska čeká na kvalitní nabídku.

Jan Bednář má za cíl smlouvu ve Straubingu, kam zamířil poté, co uplynulou sezonu dokončil ve Freiburgu. Účastník MS osmnáctiletých 2017 hrál v úvodu podzimu za Benátky nad Jizerou, v dresu liberecké farmy se představil naposledy 12. listopadu. Poté se přesunul k účastníkovi druhé nejvyšší soutěže v Německu.

Bekovi, který v mládežnických kategoriích nastupoval nejen za Liberec, ale také v Plzni, nahrála skutečnost, že vedle českého občanství má i to německé. Bednář se totiž narodil v Lippstadtu a s hokejem začínal v Regensburgu.

Za Freiburg sehrál 44 soutěžních utkání (i s play off), zaznamenal celkem šest nahrávek. Pokud Bednář ve Straubingu přesvědči, stane se po dlouhé době českým vyslancem v tamním klubu. V minulosti tamní hokej hodně pozvedl plzeňský bard Zdeněk Haber, stejný dres později oblékal také Dušan Frosch.

Současný tým vede úspěšný kouč Tom Pokel, ze známějších hráčů jsou v kádru například účastníci posledního MS Benedikt Schopper a Stefan Loibl, hráči se zkušenostmi z NHL Jeff Zatkoff, Chase Balisy, Jeremy Williams, Travis Turnbull, Mike Connolly, Kael Mouillierat nebo Švéd Fredrik Eriksson.

Foto: Martin Kurfiřt

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz