Washington svého obránce neuvolní, za Slovan nebude hrát ani Ružička

29. září 2020, 18:39

Václav Jáchim

Dočasnou spolupráci uzavřeli s Romanem Durným a Mariánem Studeničem, představitelé Slovanu Bratislava plánovali, že angažují ještě další dvě zámořské posily. Ale tenhle záměr neklapne. Obránce Martin Fehérváry nezískal souhlas Washingtonu, slovenskou nejvyšší soutěž nebude hrát ani útočník Adam Ružička.

Oba hokejisté jsou v trošku odlišných pozicích, ovšem výsledek je stejný. Zatímco Martin Fehérváry by se pomoci Slovanu nebránil, Adam Ružička dal najevo, že v Evropě letos hokej hrát nebude. Přednost dostane individuální příprava za Atlantikem.

„Fehérváryho jsme pochopitelně chtěli. Když se vrátil do Evropy, měl problémy s ramenem, proto mu dal jeho zámořský klub stopku. Rozebírali jsme to i s jeho agentem. Pokud nepřijdou informace, že NHL začne později, je to uzavřené. Kdyby byl začátek sezony v NHL posunut o měsíc nebo od dva, možná by Capitals přehodnotili svůj postoj," uvedl pro deník Šport generální manažer Maroš Krajči.

Dres Slovanu zatím oblékli brankář Roman Durný, jenž za Atlantikem patří Anaheimu, a útočník Marián Studenič – naděje New Jersey. V jednání byla varianta, že by se k nim přidal Adam Ružička. Talentovaný mladík, který v letech 2014 až 2016 nastupoval za mládežnické týmy Pardubic, patří do širšího kádru Calgary.

Účastník tří mistrovství světa dvacetiletých se zapojil do přípravy a se Slovanem trénoval, nakonec se ale rozhodl jinak. „Jasně mi řekl, že hrát ještě nechce. Na druhou stranu můžeme mít podobných hokejistů jen omezený počet, protože přijde listopad a nám by najednou odešli čtyři špičkoví hráči. Což by byl citelný zásah do týmu. Nechceme být v situaci, kdy bychom mužstvu víc ublížili než pomohli," upozornil Krajči pro Šport.

Hokejový Slovan si v pátek zahrál bratislavské derby proti Capitals a přesvědčivě zvítězil 4:0. Svěřenci trenéra Romana Stantiena absolvovali v přípravném období deset utkání a připsali si devět vítězství. První soutěžní duel by měl Slovan sehrát v pátek 2. října na ledě Dukly Michalovce, ovšem situaci výrazně komplikuje pandemie koronaviru.

Slovenská vláda oznámila, že od 1. října ruší všechny hromadné akce včetně sportovních. Výjimku budou mít jen ty, u nichž pořadatel dokáže zajistit negativní testy všech účastníků, které nebudou starší 12 hodin. Omezení má platit do odvolání, resp do doby, než se podaří zastavit šíření druhé vlny nemoci covid-19.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz