Vítkovice lovily ve slovenské extralize. Získaly Kanaďana s maďarským pasem

Foto: Mudra László, jegkorongblog.hu

31. ledna 2020, 21:04

Václav Jáchim

Představitelé extraligových Vítkovic přivedli v minulých dnech útočníky Jana Hrušku nebo Martina Dočekala, před uzávěrkou přestupního termínu se pokoušeli doplnit také defenzivu. Dvanáctý tým soutěže našel posilu do zadních řad na Slovensku, podle informací hokej.cz přijde do Vítkovic obránce Jesse Dudas, který dosud nastupoval za maďarský Miškolc.

Jednatřicetiletý rodák z městečka St. Albert v kanadské provincii Alberta má zajímavý hokejový životopis. V juniorském věku platil Dudas za solidní talent, v roce 2006 ho ze 159. pozice draftu získal Columbus. Ovšem robustní bek (188 cm, 98 kg) se do NHL nikdy neprosadil a později vzal za vděk prací na našem kontinentu.

V sezoně 2014-15 začal hrát maďarskou Erste ligu za Miškolc, později nastupoval za konkurenční Debrecín. Krátce pobyl ve finském TPS Turku, načež zamířil do  MAC Budapešť, kde si loni poprvé vyzkoušel slovenskou Tipsport extraligu. Stejnou soutěž válel Dudas i letos v barvách Miškolce, stihl 34 soutěžních utkání, v nichž zaznamenal pět gólů a 14 nahrávek.

Další už nepřidá, což maďarský klub oznámil fanouškům na svém webu. „Dudas opouští Miškolc, obdržel mimořádně zajímavou nabídku z české Tipsport extraligy – jedné z nejlepších evropských soutěží. Vedení klubu mu nehodlalo bránit a rozhodlo se podpořit jeho další kariéru," uvádějí stránky účastníka slovenské nejvyšší soutěže.

Maďarský reprezentant, který si v roce 2016 zahrál i mistrovství světa elitní kategorie v Rusku, míří do Vítkovic. „Jesse měl ve smlouvě klauzuli, kterou jsme se rozhodli po zájmu z Vítkovic uplatnit. Chtěl bych poděkovat vítkovickému vedení za velice korektní jednání a Jessemu popřát hodně štěstí v novém působišti," uvedl Petr Peleška ze společnosti Global Management Group, jež hráče zastupuje.

Dudas letos patřil k nejproduktivnějším hráčům slovenské Tipsport extraligy. V Miškolci ho poslední vedl uznávaný kouč Glen Hanlon, který nahradil Slovince Rodmana. Kanadský rodák s maďarským pasem hrál v mužstvu mj. s Jánosem Vasem, jenž hrál v letech 2014-16 za pražskou Slavii. Do Miškolce před několika dna přišel z Rumunska bývalý vítkovický útočník Radim Valchař.

Soupiska HC VÍTKOVICE RIDERA

Brankáři:
Daniel Dolejš, Miroslav Svoboda.

Obránci:
Martin Bodák, Robert Černý, Jesse Dudas, Tomáš Černý, Blaž Gregorc, Lukáš Kovář, David Kvasnička, Mislav Rosandič, Jan Štencel, Peter Trška, Jan Výtisk.

Útočníci:
Jozef Baláž, Jan Bernovský, Roberts Bukarts, Rastislav Dej, Martin Dočekal, Petr Fridrich, Tomáš Guman, Jan Hruška, Miroslav Indrák, Tomáš Kubalík, Daniel Kurovský, Dominik Lakatoš, Alexandre Mallet, Erik Němec, Frenks Razgals, Ondřej Roman, Jan Schleiss, Radim Toman, Radek Veselý, Nicolas Werbik.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz