VIDEO: Tvrdá bitka pardubického Aleše Píši s brněnským Janem Káňou, rozhodující nájezd Petra Mrázka

Dvěma zápasy pokračovala v úterý Tipsport extraliga, o zajímavé momenty nebyla nouze. Platilo to především pro vyhrocený duel mezi Pardubicemi a Kometou. V repríze finálové bitvy z roku 2012 se nejprve poprali pardubický kapitán Aleš Píša s hostujícím Janem Káňou (na snímku), následně pak v samostatných nájezdech rozhodl o triumfu Brňanů junior Petr Mrázek. Na oba momenty se podívejte ve videu.

Ačkoli se diváci za pětašedesát minut hry nedočkali ani jediné branky, v ochozech se rozhodně nenudili. Už po třinácti minutách hry shodili rukavice domácí kapitán Aleš Píša a hostující útočník Jan Káňa. Oba hráči spolu svedli tvrdou bitku, kterou fanoušci ocenili bouřlivým potleskem.

Navrch měl zkušený obránce Pardubic, který v závěru potyčky povalil svého mladšího soupeře na ledovou plochu. "Nepřihodilo se nic mimořádného. Prostě to takhle vyplynulo ze situace, zápas byl vyhecovaný, tak jsme do toho šli. Patří to k hokeji," konstatoval po skončení duelu vyrovnaně Aleš Píša.

Spokojený však být nemohl, Pardubice potřetí za sebou nevstřelily ani gól a s Kometou podlehly 0:1 v samostatných nájezdech. V dovednostní soutěži se jako jediný prosadil hostující junior Petr Mrázek, který se prezentoval fantastickým blafákem. Na rychlou kličku mladého útočníka nedokázal Dušan Salfický zareagovat, Kometa si tak z Pardubic odvezla cenné dva body.

Trápení Východočechů se tím jenom prohloubilo. "Nacházíme se v období, kdy nám to tam prostě nepadá. Možná by se utkání vyvíjelo jinak, kdybychom tu smůlu protrhli. Nezbývá nám nic jiného, než se tím prokousat a dostat se zpět do střelecké pohody," říkal po skončení zápasu hlavní trenér Pardubic Zdeněk Venera.

V brněnském táboře naopak zavládla pochopitelná spokojenost. "Přijeli jsme si sem alespoň pro bod a máme dva, takže jsme spokojeni. Zápas se podle toho odvíjel. Penalty jsou vabank. Poslali jsme tam našeho benjamínka a udělal to pěkně. Společně s Márou Čiliakem nám zajistil dva body," uzavřel šéf brněnské střídačky Vladimír Kýhos.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz