VIDEO: Barinka své fintě pevně věřil. Inspiraci čerpal od Malíka

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

Sparťanský obránce Michal Barinka se v šestém semifinále proti Plzni blýskl skvělou fintou, kterou se zařadil do škatulky hráčů jako Robert Kysela, Tomáš Hertl nebo Marek Malík. Svůj úprk z trestné lavice zakončil střelou mezi bruslemi. Ještě 56 vteřin před koncem měla Barinkova exkluzivní trefa punc vítězné, to ale změnil Pulpán. Přesto se však Barinka a celá Sparta mohla díky Pechově gólu z prodloužení radovat. „Je to odměna za celoroční práci,“ hlásí Barinka.

Takhle finta je v hokejovém prostředí už velice dobře známá, pokusil se o ní už kdekdo. Když se ale povede, vždycky stojí za obdiv. Sparťanský zadák Michal Barinka si jej vysloužil v šestém semifinále. „Zkusil jsem něco, co zkouším na tréninku. Vůbec jsem nepřemýšlel nad tím, že by to tam nepadlo,“ prozradil sebevědomě obránce pražského celku, kterému se před gólem podařilo „frnknout“ plzeňské obraně.

Jak už z úst Barinky zaznělo, tato finta mu není cizí. I když se do útoku v zápase příliš nedostane, na tréninku neváhá podobné finesy nacvičovat. „Obránci většinou střílí od modré, to je pravda. Ale někdy, když na ledě zůstáváme déle, tak si to vyzkoušíme. Jsem rád, že to tam padlo,“ komentoval s úsměvem Barinka, který se v semifinále prosadil střelecky celkem čtyřikrát.

Dříve stejnou parádu předvedl třeba Robert Kysela, v letošní sezoně s takovýmto kouskem soutěží o Zlatou helmu liberecký Martin Bakoš. Kdo inspiroval Barinku? „Mně konkrétně Marek Malík,“ říká jasně. S vytáhlým bekem, který si prostrkovačkou mezi bruslemi udělal jméno v dresu NY Rangers, se potkal ve Vítkovicích.  „Viděl jsem to na videu. Kluci to párkrát v extralize udělali, prostě jsem to zkusil,“ doplnil zkušený hokejista.

Sparta odehrála s Plzní skvělou sérii. Nezaujatý fanoušek musel žasnout, zato příznivci obou táborů trnuly. Šestý zápas byl výbornou tečkou za celým semifinále. „Plzeň hrála parádní hokej. Hrála dost agresivně, měla kluky, co umějí dát gól. Myslím, že rozhodlo to, že máme širší kádr. Asi jsme víc chtěli, šli jsme si tvrdě za tím. Vydřeli jsme to srdíčkem,“ nechal se slyšet jednatřicetiletý bek.

„Myslím, že je to odměna za snahu a za celoroční práci. Šli jsme si za tím. To, že by to bylo po devíti letech, podle mě nikdo nevnímal. Chtěli jsme zkrátka vyhrát, nic jiného,“ pokračoval účastník olympijských her v Soči.

Stejně jako před rokem se ve finále utkají dva nejlepší celky ze základní části. Sparta se utkání se suverénem letošní sezony z Liberce, strach z něj ale mít nemusí. Dokonce s ním má v letošním ročníku lepší vzájemnou bilanci. „Je to daleko, ještě jsme nad tím nepřemýšleli. Máme na to nějakých pět dnů, teď si odpočineme. Pak se začneme připravovat. Trenéři nám to všechno rozeberou a myslím, že budeme vědět, co máme dělat.“ A jak budou vypadat oslavy finálového postupu? „Nějaké pivo proběhne, ale nic velkého,“ prozradil Barinka

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz