Vantuch trefil Kubiše. Dostal stopku na jeden zápas a navrch pokutu

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

15. listopadu 2016, 10:25

Adam Bagar

Disciplinární komise Tipsport extraligy potrestala libereckého Lukáše Vantucha netradičním trestem! Za zákrok na zlínského Pavla Kubiše mu udělila stopku na jedno soutěžní utkání a navrch finanční pokutu ve výši deseti procent základní měsíční odměny. Stalo se tak vůbec poprvé, spojení zákazu činnosti s finančním postihem bylo zavedeno před začátkem letošní sezony.

Na světelné kostce svítil čas 24:29, když liberecký útočník Lukáš Vantuch naprosto zbytečně udeřil zlínského forvarda Pavla Kubiše poté, co se oba dostali do krátké výměny názorů před brankou Libora Kašíka. „K zákroku došlo mimo souboj o kotouč. Vantuch při něm použil hůl drženou v obou rukách, kterou udeřil protihráče do obličeje,“ popisuje šéf disciplinárky Karel Holý, jenž se zákrokem zabýval na základě podnětu klubu PSG Zlín.

ZÁKROK LUKÁŠE VANTUCHA NA PAVLA KUBIŠE NAJDETE ZDE

Zatímco hlavní rozhodčí Tomáš Horák s Pavlem Hodkem neuložili Lukáši Vantuchovi žádný trest, disciplinárka shledala důvody pro dodatečné disciplinární potrestání. „Zvláště přitěžující okolností byl fakt, že úder byl veden nikoliv rukavicemi, nýbrž nebezpečnějším způsobem, tj. hokejkou drženou v obou rukách. Liberecký útočník vedl úder přímo na oblast hlavy a krku,“ pokračuje Holý, který nakonec sáhl k velice netradičnímu potrestání.

Lukáš Vantuch byl v uplynulých dvou letech trestán, to mu přitížilo

„S přihlédnutím ke skutečnosti, že Kubiš zákrokem neutrpěl žádné zranění, vinou kterého by zápas nedohrál, ale rovněž s přihlédnutím ke skutečnosti, že Vantuch byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán, jsme mu uložili trest nepodmíněného zastavení činnosti na jedno soutěžní utkání a dále finanční pokutu ve výši deseti procent základní měsíční odměny.“ Tuhle kombinaci trestů využila disciplinární komise premiérově v historii.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz