Utkání brejků pro Spartu. Kontrolovali jsme ho a pak začali bláznit, nechápe Řepík

Michal Řepík | Foto: hcsparta.cz

27. prosince 2023, 8:01

Daniel Ryl

Sváteční 30. kolo v pražské O2 areně rozhodně nenudilo. Více než dvanáct tisíc diváků si užilo parádní hokej s nespočtem brejků na obou stranách. Víc jich měla Sparta, která třemi zásahy ve druhém dějství odskočila, ale místo dalších branek polevila, čímž dovolila soupeři zadělat na drama. „Byly tam i situace, které jsme až moc přehrávali. Měli jsme zápas pod kontrolou, ale pak jsme začali bláznit,“ kroutil hlavou sparťanský kapitán Michal Řepík.

Už v první třetině měl se svými parťáky několik šancí, ale Vladimír Sobotka trefil tyčku a při dalších pokusech se vytáhl Adam Brízgala. Do šatny si tak sparťané nesli jen těsný náskok, navíc nemusel být žádný, kdyby Josef Kořenář skvěle nepokryl samostatný únik Antonína Melky ve vlastním oslabení.

„V první třetině mělo příležitosti také Kladno, my jsme i přes šance nehráli úplně nejlépe,“ chválil soupeře zkušený sparťanský kanonýr. Zlom však nastal ve druhé třetině, kdy Rytíři začali bláznit v defenzivě a nepřesnostmi v kombinaci nabídli Spartě jeden brejk za druhým.

Pražané ukázali svou individuální kvalitu, když parádními trefami Pavla Kousala, Filipa Chlapíka a druhým zásahem Vladimíra Sobotky odskočili na rozdíl čtyř gólů.

„Škoda chyb ve druhé třetině, kdy jsme hrozně propadali. Nebýt Brízgyho, který chytil dalších pět gólů, bylo hotovo dřív.“

„Škoda chyb ve druhé třetině, kdy jsme hrozně propadali. Nebýt Brízgyho, který chytil dalších pět gólů, bylo hotovo dřív,“ uvědomoval si po utkání kladenský Martin Procházka.

Sparta sice ze smrtících brejků dokázala skórovat, ale stejně tak si několikrát vylámala zuby na skvěle chytajícím brankáři Kladna, který zakončil utkání s 31 zákroky. „Chytal výborně. Měli jsme šance, které jsme mohli proměnit. Byly tam i situace, které jsme až moc přehrávali,“ uvědomoval si Řepík.

„Jejich gólman chytal výborně. Měli jsme šance, které jsme mohli proměnit. Byly tam i situace, které jsme až moc přehrávali.“

Zkušený útočník se vrátil do sestavy po krátké pauze zaviněné lehkým zraněním z reprezentační přestávky. Jeho dvě asistence pomohly Spartě k náskoku, který mohli Pražané navýšit ve třetí třetině. Místo toho však přišlo nečekané drama.

Na snížení Martina Procházky zareagoval bleskově Jakub Krejčík, ale vzápětí skóroval Denis Kusý a čtvrtý gól během 122 vteřin přidal Radek Smoleňák, jenž upravil skóre na 3:5 z kladenského pohledu!

„Chtěli jsme rychle otáčet hru, takže přesně to, co dělala Sparta ve druhé třetině. Dostali jsme se tím do zápasu,“ těšilo Procházku, který byl proti svému bývalému týmu zvolen nejlepším hráčem Rytířů.

Více než dvanáct tisíc diváků však nakonec slavilo výhru 5:3. „Máme skvělé fanoušky, kteří na nás chodí a pomáhají nám. Jsme za jejich podporu rádi,“ uzavřel hodnocení Řepík, jenž se svými parťáky pokračuje v nátlaku na vedoucí Pardubice, zatímco Kladnu se vzdaluje postupová dvanáctka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz