Ústí nad Labem sestupuje do druhé ligy! Šumperk čeká baráž

Foto: Karel Dvořáček, sportyusti.cz

Ústí nad Labem po 22 letech sestupuje z Chance ligy. V pátém utkání play down padlo v prodloužení se Šumperkem a celkově v sérii prohrálo 1:4 na zápasy. Draky ještě čeká baráž s vítězem druhé ligy.

Slovan hrál Chance ligu od roku 2000, mezitím dokonce nakoukl do extraligy, od září ho ovšem čekají zápasy s amatéry ve druholigové skupině Sever. Možná dojde i na tradiční derby s Chomutovem, který je favoritem krajské kvalifikace.

Ústí nad Labem přitom až do posledních kol základní části bojovalo o play off, nakonec ale doplatilo na neúprosný systém soutěže. Drastické zúžení už dřív odnesly Kadaň, Havířov a Benátky nad Jizerou.

Nic jistého navíc nemají ani Draci. Slovan sice vyřídili v pěti zápasech, k udržení v Chance lize ale ještě potřebují porazit vítěze druhé ligy. V ní ve středu teprve odstartovala finále jednotlivých skupin, Šumperk tedy čeká delší pauza.

Hrdinou pátého utkání play down se stal Vojtěch Šilhavý. Pracant a borec na černou práci dal dva góly, včetně toho v prodloužení. Střeleckou smůlu před baráží navíc protrhl Lukáš Žálčík, jenž se trefil po dlouhých sedmi zápasech.

Nutno dodat, že Slovan to měl ve čtvrtek proti Drakům hodně těžké, a to ne úplně vlastní vinou. Kvůli obrovské marodce hrál jen na tři lajny a nasazoval pouze pětici obránců. Například ice time u Vladimíra Brože se vyšplhal na 35 minut!

Síly v prodloužení už Ústí nad Labem chyběly.

Někdejší prvoligový suverén, který v letech 2006 až 2011 vyhrál první ligu hned čtyřikrát, se tak poroučí do třetí nejvyšší soutěže.

HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM – DRACI PARS ŠUMPERK 2:3 po prodloužení (0:0, 1:1, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Trefný (Š. Bláha, O. Bláha), 60. O. Bláha (Trávníček) – 33. Šilhavý (Hrachovský, Rutar), 52. Žálčík (Kindl, Pěnčík), 74. Šilhavý (Řezáč, Horký).
Rozhodčí: Horák, Ondráček – Jindra, Polák.
Vyloučení: 2:2.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 38:39.
Diváci: 1 819.
Konečný stav série: 1:4.
HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík – Kottek, Brož, Záruba, Trefný, E. Mareš – Trávníček, Vrdlovec, D. Tůma – O. Bláha, T. Urban, Š. Bláha – Bernat, Milfait, Severa – Jouza. Trenér: Mach.
Draci Pars Šumperk: Mokry – Pěnčík, Drtil, L. Rutar, Hrachovský, Březák, Řezáč – Vildumetz, D. Kindl, Žálčík – Kohút, J. Kučera, Vachutka – P. Kratochvíl, Macuh, Šuhaj – Antoníček, Šilhavý, J. Horký. Trenér: Janeček.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz