Trofej pro Pavla Pýchu je připravená! Mrkněte, co si doma vystaví

Druhým rokem se v Chance lize udílely individuální trofeje. Ta hlavní, pro nejlepšího hráče sezony, má i svou hmatatelnou podobu. Konkrétně je 47 centimetrů vysoká a přesně sedm kilogramů těžká.

V sezoně 2018/2019 získal Cenu Tomáše Zelenky tehdejší vsetínský střelec Luboš Rob, za uplynulý ročník ovládl hlasování sportovních manažerů českobudějovický kapitán Pavel Pýcha.

Nutno říct, že opravdu ovládl. Na první místo v anketních lístcích ho totiž dali skoro všichni.

A není divu: Pýcha se 60 body vytvořil prvoligový rekord v počtu bodů získaných obráncem během základní části. Do té doby bylo maximem "jen" 44 bodů.

Jenže zatímco loni se Cena Tomáše Zelenky předávala před plným stadionem v Plzni, před televizními obrazovkami a s velkou pompou, letošní situace je jiná.

„Ceremoniály před zápasy jsou zakázané a hraje se bez diváků," vysvětluje Marek Hedbávný, šéfredaktor hokej.cz a organizátor ankety.

O formě předání se proto aktuálně diskutuje společně s vedením Motoru. „Nejpravděpodobnější je, že Pavlovi trofej předáme na náměstí v Českých Budějovicích. Je to tam moc hezké, takže z toho aspoň budou pěkné obrázky. Pro fanoušky z předání natočíme nějaké reportáže a rozhovory," dodává Hedbávný.

Cenu stejně jako loni vyrobili studenti Střední průmyslové školy v Třebíči. „Je to kovaná trofej, takže je opravdu těžká. Luboše Roba to dost překvapilo," usmívá se Hedbávný. „Uprostřed je potom skleněný puk."

Připomínáme, že trofej není putovní. „Každý vítěz dostane svoji vlastní. Rok co rok ale bude vypadat v podstatě stejně. S kým jsem o ní mluvil, tak tomu se líbila. Snad se tedy bude líbit i Čendovi Pýchovi. V druhé půlce listopadu mu to snad předáme," doufá Hedbávný. 

Držitelé Ceny Tomáše Zelenky

2019/2020 – Pavel Pýcha (O, České Budějovice)
2018/2019 – Luboš Rob (Ú, Vsetín)

Individuální ceny v Chance lize za sezonu 2019/2020

Cena Tomáše Zelenky: Pavel Pýcha (ČEZ Motor České Budějovice)
Nejlepší brankář:
 Lukáš Klimeš (HC ZUBR Přerov)
Nejlepší obránce: Pavel Pýcha (ČEZ Motor České Budějovice)
Nejlepší útočník: Daniel Voženílek (HC Stadion Litoměřice)
Nejlepší junior: Vojtěch Střondala (HC Stadion Litoměřice)
Nejlepší trenér: Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice)
All-Star tým: Lukáš Klimeš (HC ZUBR Přerov) – Patrik Marcel (HC Stadion Litoměřice), Pavel Pýcha (ČEZ Motor České Budějovice) – Daniel Voženílek (HC Stadion Litoměřice), Roman Pšurný (HC ZUBR Přerov), Tomáš Šmerha (HC Slavia Praha).
Cena za oddanost hokeji: Jiří Průžek (HC Benátky nad Jizerou)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz