Trénink ve třech, pak v pěti. Národní tým vyhlíží příjezd dalších hráčů z KHL

Foto: Jan Beneš, Český hokej

19. ledna 2022, 15:01

Adam Bagar

Nominovaní hokejisté z Kontinentální ligy se postupně připojují k české reprezentaci, jejíž vedení jim po přerušení soutěže už tento týden zajistilo ledovou plochu v O2 areně, aby se mohli chystat na blížící se olympijský turnaj v Pekingu.

Už od pondělí trénují brankář Čeljabinsku Roman Will, obránce Nižněkamsku Ronald Knot a útočník Chabarovsku Radan Lenc. V úterý se k nim připojili Knotův klubový parťák, další bek Lukáš Klok a forvard Lukáš Sedlák, který je zase Willovým spoluhráčem.

Stejná pětice se pod taktovkou trenéra Filipa Pešána objevila na ledě i ve středu. „Poprvé jsme byli jen ve třech, to bylo opravdu náročné. Teď už je nás aspoň pět. Je to zvláštní říct při takovém počtu, ale už je to lepší,“ usmívá se vytáhlý zadák Ronald Knot.

„Moc často v pěti lidech na ledě netrénujete. Určitě je to jiné a zajímavé.“

„Moc často v pěti lidech na ledě netrénujete. Určitě je to jiné a zajímavé. Snažíme se s tím nějak vypořádat, trénink se tomu musí přizpůsobit. Ale je to dobré pro naše tělo. Perfektní, že máme možnost trénovat a chystat se na olympiádu,“ pokyvuje Knot.

Už ve čtvrtek by se měli k týmu připojit obránci Vojtěch Mozík a Libor Šulák. „V pátek potom máme avizován příjezd Jakuba Jeřábka, Tomáše Hyky a v průběhu víkendu se připojí Šimon Hrubec,“ informuje tiskový mluvčí české reprezentace Zdeněk Zikmund.

U zbylých dvou hráčů z KHL zatím není datum příjezdu známé. „Patrik Bartošák čeká v Rusku na negativní výsledek testu. Donedávna čekal v Helsinkách i David Sklenička, ale dle našich informací už jej má, takže přicestuje a připojí se k týmu,“ hlásí Zikmund.

Skupina hráčů z Kontinentální ligy se bude dál připravovat v Praze, odkud 27. ledna vyrazí do dějiště olympiády. „Může se to ještě měnit, ale bylo naplánováno, že s první skupinou odletí Filip Pešán, Jarda Špaček a kustodi, aby všechno připravili,“ prozrazuje.

Druhá skupina hráčů z extraligy, Švýcarska, Švédska a Finska vyrazí 2. února. „Bude záležet, jak se budou jednotliví hráči uvolňovat z klubů, ale dá se očekávat, že drtivá většina z nich dorazí až na letiště. Moudřejší však budeme v průběhu příštího týdne.“

Hráči omezují kontakty na minimum, ale prozatím se mohou vídat se svými rodinami. „Je to taková mikrobublina. Sice jsem s rodinou, ale už dlouho před mým příjezdem se drželi dál od zbylých členů rodiny a jsou také otestováni,“ líčí útočník Radan Lenc.

„Tím, že se dají objednávat nákupy online, tak je to opravdu jen šatna – domů. V kontaktu jsem jenom s kluky na ledě a doma s manželkou a se synem.“

„Tím, že se dají objednávat nákupy online, tak je to opravdu jen šatna – domů. V kontaktu jsem jenom s kluky na ledě a doma s manželkou a se synem. Děláme vše pro to, abychom nebyli pozitivní a mohli se tedy věnovat svému sportu,“ doplňuje Lenc.

Brzy se ale národní tým uzavře do bubliny. „To už se budeme pohybovat jen mezi hotelem a zimním stadionem, abychom riziko nákazy minimalizovali. Budeme muset být maximálně opatrní, abychom předešli nepříjemnostem před odletem,“ ví Knot.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz