TOP 100 výroků sezony: Sókrates a hláškař Husák s bezovou hůlkou

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

13. května 2020, 21:00

Marek Hedbávný

Během května se můžete těšit na desetidílný seriál s nejlepšími citáty za uplynulou sezonu Chance ligy. V první části zaměříme pozornost především na porubského obránce Patrika Husáka a někdejšího sokolovského gólmana Ondřeje Kuchaře.

„Že se nebojím přitvrdit? To nevím, kdo to kdy řekl, já jsem nikomu nedal tělo alespoň dva roky. Vždycky vytáhnu bezovou hůlku a snažím se všem vzít puk. A 90 trestných minut? Pro mě je tohle hodně špatná vizitka. Příští sezonu tohle číslo musí jít hodně dolů."

„Zájem z extraligy? Manažeři asi hodili mé číslo do špatného hrníčku. Zkusím zavolat agentovi, ale ten má podle mě taky špatné číslo. Jeden vám řekne, že jste moc starý, druhý že máte špatně zavázané tkaničky, to je pořád něco."

„Extraliga? Možná si nechám narůst dlouhé vousy, aby si mě někdo všiml."

„Horní nadstavba? Bylo fajn si zahrát rychlejší a kvalitnější zápasy, i když se nám úplně nedařilo. Lepší než jet do Kadaně na laser show."

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

„Nevhodné komentáře na Facebooku vůči fanouškovi? Omlouvám se. Mrzí mě to... Ještě je tu jedna věc. Nikomu jsem to neřekl, ale aby mi rádoby fanoušek v jednu v noci psal sloh a radil, jak mám chytat, a pak to okořenil tím, jak by on na mém místě potil krev a rval se o to... Třešničkou na dortu bylo to, že přidal krásnou a všem dobře známou větu: „Dělám dvanáctky, ranní, noční, to ty ani nevíš, co je tohle dělat...” No, mám k tomu jedno: Každý máme svou svobodnou volbu dělat to, co chceme. Chyťte se za hlavu, ale po tom incidentu mi dávali za vinu úplně všechno, za vše obviňovali mě. To nemůže být správné."

„Jen by mě opravdu zajímalo, že si člověk opravdu dá ten čas a čeká, až vyjde na sociální síti foto prohry a zhodnocení. A on to tam potom napálí a ťuká zběsile do té klávesnice. Vždyť je tolik věcí, co člověk může místo toho dělat, jako třeba příroda. Ale ať si každý dělá, co chce."

„Věřím v osud. Souhlasím, že co se má stát, se taky stane. A to je přesně ono. Každý si k tomu musí dojít sám. Působím jako blázen? Možná pro někoho jsem, ale už jsem dosáhl jiné úrovně vědomí než někdo, kdo si toto čte. Duchovní mistři, andělé, archandělé, to vše je kolem nás a my máme právo je požádat o pomoc a nechat vše kolem nás konat, protože vždy se kolem nás odehrává spousta věcí. Libkov na Šumavě, je tam lesík s kapličkou a v té kapli vyvěrá ze země čistá průzračná voda! Je tam kelímek a nad ním se na vás směje pana Marie. Vše má svůj důvod."

„Moje další kroky? Povedou, kam já budu upínat svou pozornost. Mám cíl, v sobě ho mám a nikomu ho neřeknu. Každému, kdo se mnou jde a šel mou cestou, děkuju. Z celého srdce mu děkuju. Viděl jsem jeden krásný film a v něm pravdu, kterou si dodnes nesu v sobě. „Paradox, humor a změna. Takže paradox = život je záhada, vůbec se ho nesnaž pochopit. Humor = měj smysl pro humor, směj se sám sobě. Je to síla nadevše. A změna? Nikdy nic nezůstane stejné.” Na závěr existuje paralela: 1. myšlenka, 2. slovo, 3. čin. A to už se vracím zase do antického Řecka k Sókratovi: „Myšlenky máme všichni, slova jsou mocnější než meče, ale činy za nás mluví!” Tak co? Budeme mluvit, nebo činit?"

Foto: Tomáš Bouda, hcsokolov.cz

„Sociální sítě? Mě to nějak neláká. Lidi na tom tráví hodně času. Já se radši budu bavit s někým z očí do očí než sdílet nějaké fotky přes Facebook nebo Instagram. Dřív to fungovalo trošku jinak. Jak nebyly právě ty sociální sítě, tak člověk trávil hodně času venku. Teď si lidi vše zahrají jen virtuálně, což podle mě není ono."

„Zákrok od Radka Čípa? Bylo to zbytečné. Měl jsem asi lehčí otřes mozku. Po zápase s Přerovem jsem celou noc problil, byl jsem oslabenej. Nic jsem přes ten den nesnědl, měl jsem jednu housku s černým čajem."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz