Takový výsledek jsme nečekali! Byl to pro všechny velký zápas, líčí Marcel

Marcel Marcel

(HALIFAX, od našeho zpravodaje) Český tým hrál čtvrtfinále se Švýcary, kteří dosud padli pouze jednou. I přes první brzký gól soupeře se národní tým zvedl a i díky dvěma gólům a jedné asistenci Marcela Marcela vyhrál 9:1.

„Byl to velký zápas pro nás pro všechny, vyhráli jsme, takže super,“ těší Marcela.

První branku český tým inkasoval po 22 vteřinách hry, ale dokázal se rychle vrátit do hry. Co znělo střídačkou? „Ať pořád hrajeme naší hru, že jsme silný tým a ať pokračujeme v tom, co celou dobu na turnaji děláme – a to nám pomůže.“

Národní tým se od Švýcarů odpoutal brankou na 2:1 po parádní individuální akci Marcela Marcela: „Každá trefa má nějakou váhu. Přeci jen nejsem úplně střelec, takže si gólu vážím. Ta stahovačka nějak vyšla ze situace. Jsem rád, že jsem se takhle dokázal obránce zbavit.“

Forvard týmu Gatineau Olympiques také asistoval u branky na 3:1, přičemž gól byl uznán až na videu. „Upřímně jsem zprvu neviděl, koho se puk dotkl. Já to prostě hodil před bránu a až zpětně jsem viděl, že to trefilo Petra Hausera. Je to super. U zkoumání jsem necítil žádné rozpaky, myslím si, že bychom dali s kluky další,“ hlásí Marcel.

„Takový výsledek jsme asi nečekali. Vyhrát jsme samozřejmě chtěli. Skóre je hezké, ale my musíme udělat další krok. Je skvělé, že je to skóre takhle velké, snad nám to takhle bude padat i v dalším zápase,“ doufá 19letý útočník.

„Postup je super. Doufám, že si odvezeme placku, ať máme s kluky hezké vzpomínky, protože se v takovéhle sestavě už nesejdeme, tak ať si to uděláme sladké,“ hlásí.

Český tým v semifinále zřejmě narazí na Švédsko, proti kterému si připsali jedinou prohru ve skupině: „Musíme hrát celých 60 minut. Ještě jsme neměli žádný mítink, ale budeme muset prostě hrát naši hru. Na jejich výsledek čtvrtfinále jsme koukli po zápase, při přestávce nemáme přístup k mobilu.“

Až z Gatineau za Marcelem také přijela jeho rodina pořádně zafandit: „Podpora rodiny je super, jeli za mnou sedmnáct hodin do Halifaxu. Oni vlastně jedou dneska i zpátky, takže po výsledku byli trošku nešťastní. Budou tedy podporovat dál na dálku. Je tu super, já je mám opravdu rád a dělají pro mě tady nejlepší zázemí. Ty dva góly a asistence byly taky trochu na rozloučenou, aby je mrzelo, že odjíždí,“ dodává s úsměvem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz