Také ve Švýcarsku vyhrál koronavirus. Play off elitních lig tam nezačne

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

12. března 2020, 11:27

Václav Jáchim

Švýcarsko je další evropskou zemí, kde epidemie koronaviru vyhrála nad hokejem. Vedení tamních elitních lig společně se zástupci svazu odložili počátkem března program play off, na dnešním zasedání ovšem padlo rozhodnutí, že vyřazovací boje nezačnou. Sezona v zemi pod Alpami tedy předčasně končí...

Ve Švýcarsku se mělo původně čekat do neděle 15. března, nicméně aktuální vývoj epidemie rozhodnutí uspíšil. „Máme odpovědnost chránit naše hráče, členy klubu a jejich zdraví. To je nyní nejvyšší prioritou," oznámil ředitel soutěže Denis Vaucher.

Jan Kovář (na snímku), Roman Červenka a další hokejisté NLA a NLB se tedy vyvrcholení sezony nedočkali. Jde o verdikt, který se předpokládal. Kanton Ticono, který sousedí s Itálií, ve středu zakázal všechny sportovní akce včetně tréninků.

Omezení prozatím platí do konce března a ovlivnilo přípravu hokejistů Lugana či Ambri-Piotty. Zástupci federálního úřadu pro veřejné zdraví navíc naznačili, že se zákaz v nejbližší době rozšíří na celou zemi.

Prozatím není jasné, který klub bude vyhlášen vítězem švýcarské NLA. Po základní části skončili první hráči Curychu, kteří o jediný bodík předstihli Kovářův Zug. Až později bude oznámeno, zda titul získá Curych, nebude letos nebude udělen.

Švýcarsko je další evropskou zemí, v níž předčasně skončily klubové soutěže. K podobnému kroku přistoupili v německé DEL, EBEL, Norsku, Polsku či na Slovensku. Česká Tipsport extraliga byla ve středu přerušena, konečný verdikt padne nejpozději 29. března.

Země pod Alpami má v květnu hostit mistrovství světa elitní kategorie, ale jeho konání je s velkým otazníkem. Prezident IIHF René Fasel chce s rozhodnutím počkat do 15. dubna, jenže epidemie koronaviru každým dnem naděje na uskutečnění turnaje snižuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz