Svaz znovu rozdal do klubů výstroj pro mládež, za tři roky zajistil téměř 2500 sad

Čelní představitelé českého hokeje neustále deklarují, jak důležitá je práce s mládeží a malým hokejovým potěrem. Aby svaz klubům zajistil co nejlepší podmínky pro práci s těmi nejmladšími, rozjel v roce 2010 projekt s názvem Hokejová výstroj nejmenším, v jehož rámci dostávají kluby k dispozici kompletní sady hokejové výstroje obsahující helmu, rukavice, chrániče loktů, ramen a holení, hráčské kalhoty a hokejku. Stejně jako v předešlých letech putuje tato výbava i letos do všech 135 klubů, které se účastní mládežnických soutěží Českého svazu ledního hokeje.

Výstroje jsou určené pro hokejisty ve věku od pěti do sedmi let a jejich distribuci zajišťují krajské svazy. K oficiálnímu předání několika sad došlo podobně jako v předešlých letech v rámci reprezentační přestávky. Tentokrát se tak stalo na srazu národního týmu před Karjala Cupem.

Svaz ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy zajistil prostředky ve výši 6,4 milionu korun, za něž výše uvedené sady výstroje zakoupil. V rámci přípravy v pražské Tipsport Aréně pak několik z nich předal malým hokejistům Sparty.

Za tři roky doputovalo do oddílů téměř 2500 sad výstroje v hodnotě šestnáct a půl milionu korun, což při náborech umožňuje dát šanci a prostor všem. Právě v tom tkví podle prezidenta Českého svazu ledního hokeje hlavní myšlenka akce.

„Projekt by měl pomoci především dětem ze sociálně slabších rodin, pro které je finanční náročnost hokeje velkou překážkou,“ říká Tomáš Král. „Věříme, že díky němu přivedeme mezi mantinely nové talenty, jejichž rodiče by jinak z ekonomických důvodů dali přednost jiným sportovním odvětvím,“ uzavírá nejvyšší muž českého hokeje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz