Střelecký půst pokračuje, české juniorky podlehly Rusku i napodruhé

Foto: Martin Mašek

Českým hokejistkám do 18 let nevyšel v Roudnici nad Labem ani druhý zápas s Ruskem. Přestože z vyrovnané bitvy častěji vystupoval jejich tlak, už celých pět třetin marně čekají na vstřelený gól. Rozdílovou trefu zařídila sborná krátce před první přestávkou, ve třetí třetině potom potrestala sekvenci chyb domácího týmu a vyhrála 4:0. V neděli mají juniorky poslední šanci.

Čím víc se chce, tím míň to občas jde. „Když musíte tvořit, stojí vás to hodně sil. Jakmile někdo jenom brání a přejíždí do protiútoků, je to o něco jednodušší,“ komentuje asistent trenér Josef Štoudek hru Rusek, se kterou zatím slaví úspěch. Na konci vyrovnané první třetiny otevřely skóre gólem Senčukovové do šatny. Do druhé i třetí části vletěly domácí hokejistky po hlavě, největší šanci na vyrovnání měla ze samostatného nájezdu ve 48. minutě Martina Mašková.

Šanci ale nevyužila a pak se trochu opakoval scénář z první bitvy. České juniorky během pár minut několikrát propadly, nedokázaly vyčistit brankoviště a důsledkem byla nepříjemná porážka 0:4. „Myslím, že nám v poslední třetině taky došly síly. Tahaly jsme nohy, bylo toho hodně,“ říká brankářka Kristýna Bláhová. „Hrály jsme docela dobře, jenom chyběla koncovka,“ opakuje na téma tradiční bolesti týmu. V české hře jinak byla řada pozitiv, jedním z nich byl právě výkon mladé gólmanky.

Bláhová loni držela nejmladší reprezentační kategorii a debut v osmnáctce si teď odbyla ještě necelé dva měsíce před patnáctými narozeninami. Přesto si počínala s velkou jistotou a totálně si podmanila dodatečné samostatné nájezdy. Některé Rusky mají hodně šikovné ruce, ale Bláhová se nenechala ani jednou vymíchat. Když pak nájezdový žolík – obránkyně Denisa Pytlíková – svůj nájezd stejně jako v pátek proměnil, Češkám připadlo aspoň jedno malé vítězství.

„Nájezdy mám ráda, hodně mě baví. Nechci se chválit, ale i na tréninku se mi v nich daří,“ směje se brankářka. „Před zápasem jsem překvapivě ani nebyla tolik nervózní, jak bych čekala. Těšila jsem se a myslím, že pro mě zápas dopadl docela dobře,“ hlásí.

Celkové skóre 1:8 ale pro český tým nevypadá vůbec lichotivě. „Nedá se nám upřít nasazení, bojovnost. Máme tady mladý tým, pro který je to obrovská škola. Bez gólu se ale vyhrát nedá,“ přitakává Josef Štoudek. Třetí zápas se v Roudnici nad Labem hraje v neděli od 12 hodin. „Doufám, že na Rusky vletíme a vyhrajeme,“ dodává Kristýna Bláhová.

ČESKÁ REPUBLIKA – RUSKO 0:4 (0:1, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 20. Senčukovová (Zenčenková), 49. Senčukovová (Zenčenková), 52. Beloglazovová (Vodopjanovová), 58. Šatalovová (Dobrodějevová).

Česká republika: Bláhová – Bartošová, Kosinová, Pytlíková, Erbenová, Pacalová, Holá, Kolářová, Krejníková – Smetková, Pátková, Neubauerová – Jůzková, Patočková, Mašková – Topolská, Vozdecká, Karlecová – Matoušková, Hornická, Lerchová. Trenér: Jan Fidrmuc.

Rusko: Merkuševová – Seredinová, Novikovová, Pirogovová, Lobovová, Těrjoškinová, Zuboková – Vodopjanovová, Beloglazovová, Bolgarevová – Šatalovová, Dorofejevová, Kadirovová – Senčuková, Konšinová, Zenčenková – Dobrodějevová. Trenér: Alexandr Uljankin.

Další program zápasů (Roudnice n/L)

neděle 23. srpna:
12:00 Česká republika – Rusko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz