Stíhací jízda proti Třinci? Už jsme neměli co ztratit, líčí Pirát Hřebejk

Foto: piratichomutov.cz

26. října 2015, 14:15

Libor Kult

Duel 14. kola Tipsport extraligy byl pro Štěpána Hřebejka třístým mistrovským utkání za Chomutov, což si připomněl krátkým ceremoniálem před úvodním vhazováním. Třinečtí Oceláři se však dvě třetiny rozhodně nejevili jako „způsobní“ gratulanti. V osmé minutě vedli i před zraky ženské fotbalové reprezentace už 3:0, po druhé pauze pak 4:1. Ani to jim však nestačilo k plnému bodovému zisku, byť si výhru z SD ARÉNY nakonec odvezli. Jenže po vzepjetí svěřenců Vladimíra Růžičky staršího ji Slezané urvali až v prodloužení po chybě v rozehrávce Pirátů. „Myslím, že po druhé třetině bychom bod brali, ale na druhou stranu je škoda, že jsme druhý v prodloužení nebo nájezdech nezískali my,“ shrnul Štěpán Hřebejk.

Piráti měli už po sedmnácti vteřinách k dispozici přesilovou hru, v níž si vytvořili i šance, ale jako první udeřili svěřenci chomutovského rodáka Jiřího Kalouse na třinecké střídačce. Ti v čase 7:37 vedli už 3:0 a donutili domácího kouče ke střídání brankářů. Miroslava Kopřivu nahradil Jan Strmeň.

Severočeši snížili, ale v úvodu prostředního dějství znovu inkasovali z hole Jiřího Polanského, jenž se prosadil podruhé v utkání. „Těžko říct. Možná jsme se špatně soustředili, ale opravdu nevím. Kdybychom věděli, čím to bylo, vypadaly by začátky prvních dvou třetin jinak,“ marně přemítal Štěpán Hřebejk. „Třinec dal tři rychlé góly,“ pokračoval. „Nechtěl bych říct, že byly šťastné, ale byly to takové góly nególy,“ smutnil po krátké odmlce.

Jenže přišlo třetí dějství a rychlý gól už po 74 vteřinách hry nakopl strakonického rodáka i jeho spoluhráče ke stíhací jízdě a výbornému výkonu, za který diváci mužstvo vytleskali už po šedesáti minutách, přestože se ještě chystalo prodloužení. „Ve druhé přestávce jsme si řekli, že už nemáme co ztratit. Že budeme muset po Třinci od začátku třetí třetiny jít,“ prozradil odchovanec jihočeského hokeje jednoduchý taktický plán. „Nakonec se právě tohle ukázalo jako účinné. I díky tomu jsme dotáhli zápas do prodloužení,“ liboval si.

Postavou nevelký bojovník už v prvním hodnocení střetnutí naznačil určitou rozpolcenost, kterou zopakoval ještě jednou. „Myslím si, že jde o cenný bod,“ reagoval s ohledem na průběh souboje a sílu třineckého kádru. „Nicméně je škoda, že jsme nezískali ještě i ten druhý, jak už jsem říkal,“ culil se.

Minimálně díky třetí třetině si může Štěpán Hřebejk pamatovat jubilejní start jako povedený. „Jsem rád, že zápasů je tolik,“ okomentoval počet klání v souvislosti s okolnostmi týkajícími se kádru Pirátů v novodobé historii. „Na některé zápasy vzpomínám v dobrém, na jiné ve zlém,“ ohlížel se. „Mezi ty pozitivní patří určitě oba zápasy, kdy jsme postoupili do extraligy. Ten nejhorší byl, když jsme definitivně spadli do první ligy a věděli jsme, že už s tím nic neuděláme,“ vyprávěl následně.

Do první reprezentační přestávky sezony zbývá Tipsport extralize už jen týden, v němž čekají Piráty dva venkovní souboje v Mladé Boleslavi a Pardubicích. „Půjdeme do nich jako do každého jiného zápasu,“ pravil Štěpán Hřebejk odhodlaně. „Všichni víme, jakou formu teď Mladá Boleslav má a jak je doma silná. Přesto budeme chtít urvat nějaké body tam i potom v Pardubicích. Čím víc, tím lépe,“ pronesl ještě.

Piráti budou v týdnu před oběma souboji pracovat na zlepšení obrany, která za dva domácí zápasy inkasovala deset gólů. „Záleží na trenérech,“ nechtěl Štěpán Hřebejk předjímat. „Dá se předpokládat, že se na obranu trochu zaměříme, protože doma jsme za poslední dva zápasy dostali opravdu hodně gólů. Musíme s tím něco dělat,“ uzavřel.

Sestřih utkání Chomutov – Třinec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz