Startuje nová éra Kadaně! Klub bude hrát pod názvem SK Trhači Kadaň

Nová sektorová vlajka pro kadaňské fanoušky. | Foto: Filip De Bolle

Třiatřicáté kolo WSM Ligy bylo reklamou na hokej, zvláště pak utkání Kladno-Litoměřice a Prostějov-Jihlava. K vidění toho ale bylo mnohem více - v Kadani odstartovala nová éra, Benátkám pomohly hvězdné posily, Most musí čelit finančnímu postihu a duo Bílek-Stach bere útok na prvoligové rekordy opravdu vážně. Pojďme si uplynulé zápasy přiblížit v tradičním přehledu momentů kola.

Události 33. kola WSM Ligy

Revoluce v Kadani
Před zahájením sobotního utkání Kadaně s Třebíčí proběhla slavnostní chvíle. Jak stojí na oficiálních stránkách klubu, chvíle, kdy byla odstartována nová éra kadaňského hokeje. Bylo představeno nové logo a název - SK Trhači Kadaň. „My to vnímáme rozhodně pozitivně! Klukům se moc líbí. Teď už jen zbývá, aby se vše projednalo na oficiální úrovni a my mohli začít název a logo používat," uvedl pro skkadan.cz trenér Jaroslav Beck.

„Na každém zapase bude maskot Maxipes Fík."

„Snažíme se přilákat více lidí na hokej. Klukům se daří. Až do konce sezony budou mít ženy a děti vstup zdarma," řekl pro hokej.cz David Šrámek, jenž má na starost propagaci kadaňského hokeje. „Ale to není všechno. Od soboty má Kadaň nové fanouškovské logo a název. Na každém zapase bude nový maskot Maxipes Fík. Budou probíhat soutěže, bannery na stadionu atd. Fanklubu bude předána velká sektorová vlajka a jedna menší vlajka. Prodávat se budou nové šály s logem a trička, a to za nákupní ceny," dodal.

Nové logo fanklubu (a v budoucnu možná i samotného klubu) - SK Trhači Kadaň.

Nové logo fanklubu (a v budoucnu možná i samotného klubu) - SK Trhači Kadaň. | Foto: Facebook Oficiální stránky fanoušků SK Kadaň

Maskotem klubu se stal Maxifes Fík. Jeho autor Rudolf Čechura je totiž s Kadaní spjatý.

Maskotem klubu se stal Maxifes Fík. Jeho autor Rudolf Čechura je totiž s Kadaní spjatý. | Foto: Facebook Oficiální stránky fanoušků SK Kadaň

Pokuta pro Most. Hráči nastoupili bez jmenovek
Most se trápí a je poslední v tabulce, ale aby toho nebylo málo, přibyl další problém. Vedení klubu bude muset uhradit pokutu třicet tisíc korun. „Disciplinární komise ČSLH potrestala klub HC Most finanční pokutou v souhrnné výši 30 000 Kč za to, že hráči Lukáš Rindoš, Jiří Doležal a Ondřej Jurčík nastoupili v utkání HC Most – Hokej Šumperk 2003 (30. 11. 2015) a hráči Martin Baránek, Zbyněk Sklenička a Jan Trübenekr v utkání HC Most – Rytíři Kladno (5. 12. 2015) bez jmenovek na dresech," stojí v tiskové zprávě Českého svazu ledního hokeje.

„Disciplinární komise potrestala Most finanční pokutou ve výši 30 000 Kč za to, že hráči nastoupili bez jmenovek na dresech."

„Došlo tak k porušení Soutěžního a disciplinárního řádu ČSLH a Technických norem soutěže WSM liga, podle kterých musí být dresy opatřeny jmenovkou, přičemž výjimka platí pouze pro první dva starty hráče za příslušný klub. Při kontrole zápisů z předchozích utkání bylo zjištěno, že všichni uvedení hráči nastoupili v klubu HC Most k třetímu nebo vyššímu počtu utkání. Podle Technických norem soutěže WSM liga bude klub, za který hráč při třetím nebo jakémkoli dalším startu bez jmenovky nastoupí, potrestán pokutou ve výši 5 000 Kč," je zmíněno dále.

Posily pro Benátky nad Jizerou. Ty přesto prohrály
Pojizeřané vyjeli do 33. kola WSM Ligy s třemi novými akvizicemi - Ondřejem Vitáskem, Martinem Růžičkou a Janem Stránským. Více ZDE.

Chvályhodná dobročinná sbírka v Prostějově
Fanoušci Jestřábů vybrali během sobotního utkání 15 150 Kč pro děti v prostějovské nemocnici. Krásná částka! Informace o dalších sbírkách ZDE

Komu se zadařilo?

David Stach a Vítězslav Bílek (Rytíři Kladno)
Utkání mezi Kladnem a Litoměřicemi bylo strhující. Rytíři sice po 28 minutách prohrávali 2:6, ale i díky skvělému výkonu dua Stach-Bílek zápas zdramatizovali. První jmenovaný nasbíral dvě asistence, Bílek pak vstřelil hattrick.
» Kladno, to je Stach s Bílkem! Smrtící duo útočí na letité rekordy

Zdeněk Doležal (HC Stadion Litoměřice)
Mnohem větší radost než Stach s Bílkem měl Zdeněk Doležal. Nejenže předvedl obdivuhodný individuální výkon, ale hlavně pomohl svému mužstvu k tříbodovému zisku. Podílel se na pěti ze sedmi litoměřických tref - tři dal sám, u dvou asistoval.

Marek Laco (AZ Havířov)
Zkušený Slovák Marek Laco zavřel havířovskou branku a dotlačil AZet k cennému vítězství 2:1 nad posílenými Benátkami nad Jizerou.

Návštěva kola

2 264 diváků - Rytíři Kladno vs. HC Stadion Litoměřice
Ačkoliv Kladno prohrálo, 2 264 diváků neodcházelo domů příliš smutně. K vidění byl napínavý hokej, Rytíři navíc vzhledem ke škobrtnutí Dukly zůstávají na čele WSM Ligy. 

Další návštěvy:
HC ZUBR Přerov vs. Hokej Ústí nad Labem - 2 109
LHK Jestřábi Prostějov vs. HC Dukla Jihlava - 1 353
HC Slavia Praha vs. HC Most - 1 255
Salith Šumperk vs. ČEZ Motor České Budějovice - 1 116
SK Kadaň vs. SK Horácká Slavia Třebíč - 840
HC Benátky nad Jizerou vs. AZ Havířov - 240

Ze statistik

Cecek v Prostějově ožil
Po příchodu do mateřského Prostějova Jiří Cetkovský ožil a dává zapomenout na rozpačité angažmá v druholigovém Trutnově. V osmi zápasech, které za Jestřáby prozatím odehrál, nasbíral hned jedenáct kanadských bodů. Dvě asistence si připsal v sobotu večer, a pomohl tak svému týmu k vítězství nad jihlavskou Duklou.

Čtyři dvougóloví střelci
O hattricích Zdeňka Doležala a Vítězslava Bílka byla řeč již výše, bylo by však vhodné zmínit se i o dalších výborných individuálních počinech. Jak Jakub Babka, tak i Matouš Venkrbec, Lukáš Vrána a David Březina ve 33. kole skórovali dvakrát.

Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Šlágr 34. kola

16. prosince, 17:30 HC Dukla Jihlava vs. HC Slavia Praha
Následující kolo WSM Ligy bude specifické. Bude totiž rozkouskováno do čtyřech různých dat. Nejsledovanějším duelem bude zřejmě souboj jihlavské Dukly s pražskou Slavií. Na programu bude také vypjaté utkání mezi Prostějovem a Havířovem.

Zápasy 34. kola

Pondělí 14. prosince:
17:30 HC Most – SK Kadaň

Středa 16. prosince:
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha

Pátek 18. prosince:
18:00 HC AZ Havířov 2010 – LHK Jestřábi Prostějov

Úterý 22. prosince:
17:30 ČEZ Motor České Budějovice - SK Horácká Slavia Třebíč
18:00 HC Slovan Ústí nad Labem - Rytíři Kladno
18:00 HC Stadion Litoměřice - HC Benátky nad Jizerou
18:00 Salith Šumperk - HC ZUBR Přerov

Další program WSM Ligy

Úterý 15. prosince – předehrávka 36. kola:
18:00 Ústí nad Labem – LHK Jestřábi Prostějov

Sobota 19. prosince – předehrávka 35. kola:
17:00 HC Benátky nad Jizerou – Hokej Ústí nad Labem

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz