Spengler Cup se ruší! Sparta nikam neodletí

Foto: Twitter swisshockeynews.ch

25. prosince 2021, 10:55

Marek Hedbávný

Vinou sílící pandemie koronaviru ve světě se neuskuteční Spengler Cup. Slavný klubový turnaj byl zrušen pouhý den před svým startem.

Do švýcarského Davosu měli dopoledne odletět i hokejisté Sparty či Slovanu Bratislava, do letadla však nenastoupili. 

V osm ráno totiž zasedal organizační výbor a kratce před polednem potvrdil své rozhodnutí: Spengler Cup se neuskuteční druhý rok po sobě.

Letos se měl konat za účasti domácího Davosu, Sparty, Slovanu a dále výběru Bernu, finské KalPy a švédské Frölundy.

Jenže jednom z těchto týmů odhalily testy několik pozitivních případů: údajně má jít přímo o Davos, kde je hned sedmnáct nakažených. Problém má navíc celý kanton Graubünden. Pořadatelé tedy raději celý turnaj odpískali.

„Důvody chápeme a zcela respektujeme."

O tom, že se turnaj pravděpodobně zruší, byla Sparta informována už v pátek v noci. „Hned po půlnoci byli o skutečnosti informováni i všichni členové výpravy. Informace, že se o zrušení turnaje dozvěděl klub až na letišti, se nezakládají na pravdě," napsala Sparta na Twitter.

„Mrzí nás, že se tradiční turnaj musel zrušit. Důvody ale chápeme a zcela respektujeme," říká na webu Sparty její generální manažerka Barbora Snopková Haberová. „Byla pro nás čest být mezi pozvanými týmy. Náš tým je kompletně zdravý, bude se nyní plně věnovat přípravě na extraligu."

Covid dělá problémy i jinde: IIHF například zrušila lednové mistrovství světa žen do 18 let, vinou porušení covidového protokolu se neodehrála ani generálka českých juniorů se Švýcary před MSJ.

Foto: hclitomerice.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz