Smůly jsme si vyžrali dost, věří Holík. Klíč k úspěchu? Nevymýšlet hovadiny

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

27. října 2021, 14:24

Daniel Kinc

Po prohře v Karlových Varech a nedělní blamáži ve Zlíně ukázali hokejisté Komety opět svou druhou – a pro fanoušky určitě lepší – tvář. V domácím prostředí přejeli Mladou Boleslav 6:1 a dali tak trochu zapomenout na zmíněné porážky. Vysokou výhru režíroval obrozený útočník Petr Holík, který zažil bodově nejpovedenější duel sezony (2+2).

Proti Bruslařům jste začali skvěle a po první třetině už vedli 3:0.
Chtěli jsme být hlavně aktivní, když hrajeme doma, a vlétnout na to. Hlavní bylo hrát dobře z obrany a nedat soupeři nic zadarmo. To, že nám to tam napadalo takhle brzo, je jen dobře, ale utkání jsme odehráli celé zodpovědně, hráli jsme dobře dozadu a dodržovali jsme to, co jsme chtěli. Z toho pramenily góly.

Od čeho se dokázal tým odpíchnout? Byla to velká kritika fanoušků po prohře ve Zlíně?
Zabojovali jsme a vyhráli, takže sílu jsme našli. Měli jsme za sebou dvě špatné prohry, určitě to nebylo schválně. Museli jsme si k tomu něco říct a vyšlo nám to.

Vy sám jste ve Zlíně v neděli nedohrál, trenér vás posadil.
Já jsem to neřešil, to je trenérovo rozhodnutí. Na zápas s Boleslaví jsem se připravoval stejně, dobré tři body a dobré vítězství.

Nebral jste si to osobně?
Osobně určitě ne. Samozřejmě každý hráč chce hrát, takže zdravá nasranost tam vždycky je. Nic osobního v tom nebylo ani od trenéra, ale ani ode mě. Prostě to byl špatný výkon, nehrál jsem, a tak to je.

Snažili jste se po nedělní prohře ve Zlíně vše rychle hodit za hlavu?
Už od pondělí jsme věřili, že to přijde. Musíme dodržovat to, co si řekneme, a nevymýšlet hovadiny. I proti Boleslavi tam ve druhé třetině byly dvě tři minutky, kdy jsme zbytečně vymýšleli, takže jsme to zavčas stopli. Když budeme všechno plnit, půjdeme to domu naproti, tak ty góly dáme. Navíc nás tentokrát skvěle podržel i brankář, který chytil hodně gólovek.

Proti Mladé Boleslavi jste si ale vše vynahradil. Na branku jste vyslal celkem šest střel a dvěma góly jste prolomil střeleckou smůlu.
Podívejte se na statistiky! Já střílím furt. Furt. Furt. (úsměv) Obzvlášť tuto sezonu, kdy mi to tam nepadalo, v každém zápase jsem měl šanci na gól, ale nepřicházelo to. Byla to jen otázka času. Ale třeba se zase utlumím, nevím. Doufám samozřejmě, že ne.

Ale tentokrát jste byl nejpilnějším střelcem Komety. A asistence vám servíroval Martin Zaťovič.
Ostatní začali asi víc nahrávat. A Zaťovi děkuji, famózní.

Jaká je zatím tato sezona z vašeho pohledu?
Nahoru dolů. Jednou odehrajeme super zápas a některé další máme skvěle rozehrané, pak našimi chybami jsme schopni si to prohrát. To se mohlo stát klidně i s Boleslaví. Nedát tři góly v první třetině, třeba to vypadalo jinak. Ale konečně jsme mohli dohrát zápas v klidu a užili jsme si to, stejně jako fanoušci.

Doufáte, že se opět zvednete?
Myslím si, že smůly už jsme si už vyžrali dost. Tentokrát to byl skvělý zápas přes brankáře, obránce až po nás útočníky. Co jsme dělali poctivě, se nám vracelo, a padalo to tam. Naopak předtím v zápasech jsme gólů dostali hodně a taky jsme málo dávali… Je to pryč, doufám.

Jak vám sedí spolupráce v nové druhé lajně s Lubošem Horkým?
Už jsme takhle hráli v přípravě a už loni jsem hrál s Lubou (Lubošem Horkým, pozn. red.) i Karlem Pláškem. Se Zaťou (Martinem Zaťovičem, pozn. red.) hrajeme spolu už čtyři roky. Šance si vytváříme každý zápas a jak jsem říkal, je otázka času, než z toho jsou góly.

Foto: Vít Golda, hc-kometa.cz

Nechybí vám i trochu osvědčená spolupráce s Peterem Muellerem?
Není to žádná katastrofa. Jsme jeden tým, trenér to přeházel a první lajně to funguje.

Ještě zpátky k utkání ve Zlíně. Co jste říkal na reakci fanoušků, kteří si to přišli s vámi vyříkat přímo na střídačku?
Byl jsem zklamaný z toho, že jsme prohráli. A fanoušci stejně jako my byli taky nespokojení. To chápu. Snad jsme jim teď udělali aspoň trochu radost.

Přesto to není úplně obvyklé.
Moc jsem u toho nebyl, takže se k tomu nechci vyjadřovat. Viděl jsem jen nějaké fotky. Prohru jsme hodili za hlavu a teď jsme rádi, že jsme proti Boleslavi uspěli a vyhráli.

Teď vás čekají za sebou duely s Pardubicemi a Třincem.
Těžké zápasy, to určitě. Ale v extralize není žádný zápas lehký. Musíme hrát svoji hru a doufat, že nám to půjde, a jít tomu trochu naproti. Tabulkou musíme stoupat dál.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz