Slováci se těší na domácí turnaj. Složili zkušený tým, je v něm 10 hráčů z TELH

Foto: Facebook Hockey Slovakia

8. prosince 2022, 21:56

Adam Bagar

Generální manažer Miroslav Šatan a hlavní kouč Craig Ramsay už v minulém týdnu odkryli slovenskou nominaci na blížící se domácí Kaufland Cup, který se od 15. do 17. prosince koná v Bratislavě. Ukázali na 22 hokejistů – hned deset z nich působí v české extralize.

Pozvánku obdrželi obránci Peter Čerešňák s Martinem Bučkem z Pardubic, liberecký Michal Ivan, vítkovický Patrik Koch a Ocelář Martin Marinčin. Mezi útočníky figurují jeho kluboví parťáci Marko Daňo, Patrik Hrehorčák a Miloš Roman či mladoboleslavští Mário Lunter a Róbert Lantoši.

Dva nováčci či osm medailistů z Pekingu

„Skutečnost, že hrajeme doma před našimi fanoušky, ovlivnila tvorbu nominace. Povolali jsme zkušenější mužstvo včetně řady kluků, kteří byli u bronzového úspěchu. Věřím, že jsme složili atraktivní, kvalitní a zkušený tým,“ řekl pro web hockeyslovakia.sk generální manažer slovenské reprezentace Miroslav Šatan.

V nominaci jsou dva nováčci – gólmani Samuel Hlavaj a Stanislav Škorvánek, ale i osm bronzových medailistů z Pekingu. U únorového úspěchu byli kromě Čerešňáka, Marinčina, Daňa a Romana také bek Martin Gernát s forvardy Peterem Cehlárikem, Markem Hrivíkem a Samuelem Takáčem.

„Věřím, že jsme složili atraktivní, kvalitní a zkušený tým.“

„Vzpomínky na olympiádu jsou pro všechny, kteří jsme byli v Pekingu, úžasné. Nerad se ale dívám dozadu, spíš hledím dopředu a přijímám nové výzvy,“ hlásí ve videorozhovoru pro hockeyslovakia.sk zkušený Cehlárik, který oblékne reprezentační dres poprvé od zmíněného turnaje pod pěti kruhy.

Na akci v Bratislavě se moc těší. „Vždy je speciální hrát doma. Naposledy jsem to zažil během olympijské kvalifikace na stejném místě, kde bylo po prvním covidovém roce skvělé vidět lidi zpět v hledišti. Moc se na to těším. Věřím, že podobnou, nebo ještě lepší atmosféru nám vytvoří i při vánočním Kaufland Cupu,“ přeje si Cehlárik.

Slováky doma čekají Norové a Lotyši

Slováci ve čtvrtek 15. prosince vyzvou Nory, dva dny nato pak Lotyše. „Je to příprava směrem k mistrovství světa. Jsme v procesu, kdy se chceme zlepšovat od jednoho turnaje k druhému. Stále si říkáme, že na cestě k šampionátu chceme vyhrát každý zápas. A v domácím prostředí to nebude jiné,“ uzavírá spoluhráč Jana Kováře z Zugu.

Nominace Slovenska na Kaufland Cup 2022

Brankáři:
Samuel Hlavaj (Slovan Bratislava), Stanislav Škorvánek (Michalovce).

Obránci:
Michal Beňo, Andrej Golian (oba Slovan Bratislava), Martin Bučko, Peter Čerešňák (oba Pardubice, Česko), Martin Gernát (Lausanne, Švýcarsko), Michal Ivan (Liberec, Česko), Patrik Koch (Vítkovice, Česko), Martin Marinčin (Třinec, Česko).

Útočníci:
Marko Daňo, Patrik Hrehorčák, Miloš Roman (všichni Třinec, Česko), Daniil Fominych, Samuel Takáč (oba Slovan Bratislava), Mário Lunter, Róbert Lantoši (oba Mladá Boleslav, Česko), Martin Bakoš (Ajoie, Švýcarsko), Peter Cehlárik (Zug, Švýcarsko), Viliam Čacho (Trenčín), Marek Hrivík (Leksand, Švédsko), Alex Tamáši (Banská Bystrica).

Program Kaufland Cupu 2022 v Bratislavě

Čtvrtek 15. prosince:
18:00 Slovensko – Norsko

Pátek 16. prosince:
17:00 Norsko – Lotyšsko

Sobota 17. prosince:
13:00 Slovensko – Lotyšsko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz