Slavia Praha postoupila do semifinálové skupiny evropské ligy mistrů

Hokejistky pražské Slavie si opět po roční pauze zahrají semifinálovou skupinu evropské ligy mistrů. Soutěž pořádaná mezinárodní hokejovou federací svádí dohromady osmnáct nejlepších týmů Evropy, šampionů svých zemí. Slávistky si vítězstvím v základní skupině, ve které přešly přes Polonii Bytom, HK Poprad a Sabres Vídeň, zajistily postup mezi nejlepších osm družstev.

Utkání základní skupiny D se odehrála v termínu od 19. do 21. října ve Vídni. Favority byly týmy pražské Slavie a domácích Sabres. To také potvrdil hned první hrací den. Vídeň nasázela Popradu šestnáct branek. Češky zvítězily nad polskou Bytomí také přesvědčivě 11:4.

„Proti polskému družstvu jsme získali povinné tři body. To je jediné, s čím mohu být spokojený. Naše hra nebyla vůbec ideální,“ neskrývá nepříjemné překvapení trenér Pražanek Karel Manhart. Pro přípravu svého týmu udělal maximum. „Ve čtvrtek jsme cestou do Vídně sehráli přátelské utkání s Karvinou. Chtěli jsme, aby si holky zahrály proti přeci jen slabšímu soupeři. Jenže ani to nám nepomohlo. Asi bylo znát, že všichni věděli, že důležitá bude sobota,“ doplňuje Manhart.

Předpoklady se potvrdily. Duel s domácími Sabres byl rozhodující a také nesmírně vyrovnaný. Slavia zvítězila 2:0. „V první třetině jsme se dostali do vedení a celý zápas pak hráli na 1:0. Vážím si toho, že holky udržely pozornost a šly za vítězstvím. Druhý gól jsme vstřelili až při power-play soupeře,“ popisuje průběh zápasu slávistický trenér.

„Jsem moc rád, že jsme letos rozhodující zápas zvládli. Zvlášť proti tak silnému soupeři. Vídeň má v kádru šest reprezentantek a další spoustu zkušených hráček s mezinárodními zkušenostmi. Nastřílely přes třicet branek, ale postupujeme my,“ raduje se kouč českých mistryň.

Postup pak český tým potvrdil v neděli třetí výhrou, když přehrál slovenský Poprad. „Zvítězili jsme 4:0, ale opět nemůžu být spokojen. Zkoušeli jsme hráčky nabudit, ale ony hrály jen to, co bylo potřeba. K maximálnímu výkonu jsme měli daleko,“ říká Manhart a své myšlenky již směřuje k tomu, co jeho tým v evropské lize mistrů ještě čeká.

Semifinálové skupiny jsou na programu v termínu od 7. do 9. prosince. Slavia je nasazena do skupiny F, která se odehraje ve finském Oulu. Kromě Pražanek a domácího týmu se zde představí také hráčky Torpeda Moskva a kazašského celku Aisulu Almaty. „Už postup ze základní skupiny považuji za velký úspěch, protože máme objektivně slabší tým než v minulých letech. Teď se musíme snažit maximálně využít šanci zahrát si proti opravdu silným soupeřům. Proto budeme chtít získat několik posil,“ líčí Manhart.

„Neberu účast Slavie v lize mistrů jako vyloženě klubovou záležitost. Jde o český hokej a šanci pro hráčky změřit síly na mezinárodní úrovni. I proto doufám, že nám kluby vyjdou vstříc ve snaze získat na hostování několik posil,“ přeje si.

A koho má Slavia v hledáčku? „Máme vytipováno pět hráček, ale jména prozrazovat nebudu. Jednání se teprve rozběhnou. I když musíme být rychlí, abychom všechno stihli vyřídit a byli na turnaj ve Finsku maximálně připraveni,“ uzavírá Karel Manhart.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz