Rusové nominovali na domácí Channel One Cup 32 hráčů

Foto: Markéta Křížová

11. prosince 2021, 14:37

Adam Bagar

Trenér ruského národního týmu Alexej Žamnov nominoval na blížící se domácí Channel One Cup hned 32 hráčů – tři brankáře, deset obránců a 19 útočníků.

Na Karjalu Rusové vzali znovu velmi mladý výběr, jehož jádro tvořili junioři připravující se na MS dvacítek. Pro druhý, navíc domácí, podnik Euro Hockey Tour už podle předpokladů ukázali na zkušené borce včetně sedmi olympijských vítězů z Pchjongčchangu.

Tehdy slavili beci Alexej Marčenko z Jaroslavle, Vjačeslav Vojnov z Dynama Moskva, Jegor Jakovlev z Magnitogorsku a Nikita Něstěrov z CSKA Moskva, z útočníků jeho klubový parťák Michail Grigorenko, Nikita Gusev z Petrohradu a Vojnovův spoluhráč Vadim Šipačov.

Ten má ve sbírce také titul mistra světa z roku 2014, o rok později získal stříbro a z MS 2016 i 2017 si přivezl bronz. Ještě větším sběratelem cenných kovů v týmu je Sergej Plotnikov, jenž navrch přidal bronzovou medaili z šampionátu v Bratislavě před dvěma lety.

Letos se na MS v Rize ukázalo hned devět hráčů ze současné nominace – brankář Alexandr Samonov, obránce Nikita Něstěrov a útočníci Michail Grigorenko, Pavel Karnauchov, Andrej Kuzmenko, Ivan Morozov, Anton Slepyšev, Sergej Tolčinskij a Dmitrij Voronkov.

Sborná v Helsinkách zapsala tři body, když po prohrách 0:3 s Finskem a 2:4 se Švédskem porazila v souboji o třetí příčku český tým jasně 5:2. V Moskvě ale bude patřit tradičně k hlavním favoritům na prvenství v domácím turnaji, který se poprvé hrál už v roce 1967.

Letošní ročník Channel One Cupu se uskuteční od 15. do 19. prosince a oživí jej také účast evropského výběru Kanady. Právě s ním se Rusové na úvod už netradičně ve středu utkají, o den později nastoupí proti Švédsku, v sobotu je čeká Česko a v neděli Finsko.

Nominace Ruska na Channel One Cup 2021

Brankáři:
Timur Biljalov (Kazaň), Ivan Fedotov (CSKA Moskva), Alexandr Samonov (Petrohrad).

Obránci:
Semjon Čisťakov, Damir Šaripzjanov (oba Omsk), Jegor Jakovlev, Arťom Minulin (oba Magnitogorsk), Alexandr Jelesin, Alexej Marčenko (oba Jaroslavl), Nikita Něstěrov (CSKA Moskva), Alexandr Nikišin (Spartak Moskva), Vjačeslav Vojnov (Dynamo Moskva), Sergej Tělegin (Čeljabinsk).

Útočníci:
Michail Grigorenko, Pavel Karnauchov, Sergej Plotnikov, Anton Slepyšev (všichni CSKA Moskva), Nikita Gusev, Andrek Kuzmenko, Kirill Marčenko, Ivan Morozov (všichni Petrohrad), Аrsenij Gricjuk, Kirill Semjonov, Sergej Tolčinskij (všichni Omsk), Arťom Galimov, Dmitrij Voronkov (oba Kazaň), Stanislav Galijev, Vadim Šipačov (oba Dynamo Moskva), Andrej Čibisov (Magnitogorsk), Vladimir Tkačov (Čeljabinsk), Jegor Korškov (Jaroslavl), Alexandr Kadějkin (Ufa).

Trenér: Alexej Žamnov.

Program turnaje Channel One Cup 2021

Středa 15. prosince:
16:30 Rusko – Kanada (v Moskvě)

Čtvrtek 16. prosince:
16:30 Švédsko – Rusko (v Moskvě)
18:00 Česko – Finsko (v Praze)

Pátek 17. prosince:
13:00 Kanada – Švédsko (v Moskvě)

Sobota 18. prosince:
9:00 Finsko – Kanada (v Moskvě)
13:30 Rusko – Česko (v Moskvě)

Neděle 19. prosince:
9:00 Česko – Švédsko (v Moskvě)
13:30 Rusko – Finsko (v Moskvě)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz