Rus Stoljarov dostal stopku! Fridrich s Beránkem filmovali a musejí platit

1. března 2022, 11:01

Adam Bagar

Šéf extraligové disciplinárky Viktor Ujčík se po nedělním 57. kole zabýval hned třemi momenty. Zatímco sparťanského útočníka Gennadije Stoljarova potrestal stopkou na tři zápasy za zákrok na libereckého Mislava Rosandiče, vítkovický Petr Fridrich a karlovarský Ondřej Beránek dostali pokutu ve výši deseti procent základního měsíčního platu za to, že přihráli pády.

Ruský útočník ve službách Sparty si ve třetí třetině duelu s Libercemi (5:2) úplně zbytečně vyšlápl na Mislava Rosandiče, za což od hlavních arbitrů Matěje Sýkory a Petera Stana dostal trest na pět minut plus do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku.

„Zákrok byl veden na protihráče, který krátce předtím podstoupil souboj s jiným ze soupeřů. Zákrok nebyl veden ve vysoké nájezdové rychlosti a hráč při něm neoddělil ruce od těla, porušil však zásadu, podle níž je povinen postupovat tak, aby bezohledným způsobem neohrozil zdraví protihráče. Při střetu vedeném z pozice tzv. třetího hráče v souboji zasáhl protihráče do oblasti hlavy,“ popisuje Viktor Ujčík.

Předseda extraligové disciplinárky potrestal Gennadije Stoljarova zastavením činnosti na tři soutěžní utkání. Přihlédl přitom k tomu, že nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a Rosandič přes poranění obličeje utkání dokončil. Stoljarov vynechá oba zápasy Sparty se Zlínem i duel v Karlových Varech, vrátit se může v posledním kole v Chomutově proti Kladnu.

Vítkovický Petr Fridrich obdržel menší trest za nafilmovaný pád v závěru pátečního utkání s Kometou od slovenského sudího Petera Stana. Dle Ujčíka oprávněně. „Hráč zneužil předchozího lehkého kontaktu s protihráčem, aby jeho důsledky zvýraznil a cíleným pádem na ledovou plochu se pokusil ovlivnit úsudek rozhodčích,“ líčí.

Mladého útočníka potrestal finanční pokutou ve výši deseti procent základní měsíční odměny. Stejný trest dostal i karlovarský forvard Ondřej Beránek, jehož filmování neuniklo pozornosti rozhodčího Reného Hradila v pátečním duelu s Mladou Boleslaví.

„Také v tomto případě hráč zneužil předchozího kontaktu s holí protihráče, aby se cíleným pádem na ledovou plochu pokusil ovlivnit úsudek rozhodčích,“ má jasno Ujčík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz