Rozhodnuto, kapitán Výtisk opouští Vítkovice! Kariéru by rád prodloužil jinde

Foto: hc-vitkovice.cz

V tuzemské nejvyšší soutěži strávil neskutečných 22 sezon, osm z nich válel Jan Výtisk za mateřské Vítkovice. Zkušený bojovník byl v klubu svého srdce připraven přidat další ročník, jenomže všechno je jinak. Po rozhovoru s trenéry se na základě vzájemné dohody rozhodl pro odchod, bohatou kariéru by rád prodloužil u konkurence.

O budoucnosti vítkovického kapitána probleskovaly spekulace delší dobu, teď je jasno. Vítkovický klub na svém webu připouští, že juniorský mistr světa 2001 má do budoucna otevřené dveře, nicméně Výtisk se rozhodl, že o pokračování v TELH zkusí zabojovat jinde.

„Honza Výtisk měl začátkem týdne pohovor s trenéry, kde mu bylo oznámeno, jaký styl hry chtějí preferovat. Současně mu bylo také zcela férově a napřímo z úst hlavního trenéra Mojmíra Trličíka oznámeno, že s ním trenéři nepočítají v základní sestavě. Maximálně na postu sedmého až osmého beka. Honza si po tomto rozhovoru vzal čas na rozmyšlenou," konstatuje sportovní manažer Roman Šimíček.

Ostřílený bard všechno zvažoval, dnes vítkovický kloub seznámil se svým postojem. „Honza nám oznámil, že se necítí na to mít takovou pozici v sestavě, a že by se rád pokusil dostat mezi prvních šest beků v jiném klubu, byť má stále platnou smlouvu u nás. Taková jsou fakta, my jsme jako klub Honzovo rozhodnutí přijali. Výsledkem je, jakkoli bolestivé to pro nás, pro Honzu i pro fanoušky může být, že se Honza Výtisk s Vítkovicemi loučí. Je velký bojovník, srdcař, dosavadní kapitán a zaslouží si úctu a poděkování za práci, kterou ve Vítkovicích odvedl," doplňuje Šimíček.

Výtisk se do prvního týmu Vítkovic prosadil už v sezoně 1999-00, tedy před 20 lety. Hokeji věnoval veškerou energii. Nejvyšší soutěž si sice později zahrál i v pražské Spartě, Karlových Varech, Plzni, Třinci či v Liberci, klubem jeho srdce jsou ale Vítkovice. Jenomže hokejový život je neúprosný.

„V sestavování kádru na novou sezonu jsme si určili styl a filozofii hry, kterou se chceme prezentovat. A v rámci ní se by se Honza Výtisk bohužel dostal na hranu sestavy. Celou situaci jsme řešili napřímo, z očí do očí. Nebylo to snadné a příjemné, ale upřímně jsem řekl Honzovi, že pro novou sezonu jej vidíme maximálně na pozici sedmého až osmého beka. Také jsem dodal, že s ohledem na jeho bohaté zkušenosti, věk, pozici v týmu není důstojné, aby se takhle u nás loučil s aktivní kariérou. V situaci, kdy by byl mimo sestavu," vysvětluje na klubovém webu hlavní trenér Mojmír Trličík.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Výtisk nechce být do počtu, zároveň také ještě nemyslí na odchod do hokejového důchodu. „Měl jsem sezení, na kterém mi trenér oznámil, že už se mnou nepočítají do základní sestavy. Že nezapadám do koncepce nově se tvořícího týmu pro následující sezonu. Seděl jsem také s majitelem klubu Alešem Pavlíkem i Romanem Šimíčkem, kde mi byly nabídnuty určité další možnosti mého pokračování v klubu. Já se ale ještě necítím na konec kariéry a věřím, že můžu být herně prospěšný třeba v jiném týmu," reaguje Jan Výtisk.

Obě strany se rozumně dohodly na ukončení smlouvy, vedení klubu nebude Výtiskovi bránit v angažmá jinde. „Původně jsem Honzovi nabídl, že by mohl už od nadcházející sezony u nás ve Vítkovicích nastoupit na trenérskou pozici například k mládeži a dal mu čas do neděle, aby i o této nabídce uvažoval. Chápu ale, že chce ještě hrát, takže jsem respektoval jeho rozhodnutí této alternativy nyní nevyužít. Nabídl jsem mu, že v budoucnu má u nás dveře otevřené a po konci kariéry ho rádi přivítáme zpět v naší organizaci," doplňuje šéf klubu Aleš Pavlík.

Někdejší reprezentant Jan Výtisk má v TELH aktuálně na kontě 1057 zápasů, vstřelil 40 branek a přidal 104 nahrávek. V roce 2016 získal s Libercem mistrovský titul, doma má také jednu stříbrnou a dvě bronzové extraligové medaile.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz