Roman srazil Moru třemi asistencemi. Radši nahraji, než dám gól, směje se

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

20. listopadu 2018, 20:51

Jan Šimek

Vítkovice se díky vítězství nad Olomoucí v poměru 4:1 posunuly na špici extraligové tabulky. O čelo se Ostravané dělí s Libercem a Třincem a je jasné, že blížící se derby s Oceláři bude velká show. Parádní večer prožil vítkovický útočník Ondřej Roman, který řídil výhru ostravského celku třemi asistencemi. „Musíme pokračovat dále v tom, co nás zdobilo,“ má jasno hrdina úterní bitvy.

Vítkovice srazily Olomouc v poměru 4:1, dění na ledě tomu ale zcela neodpovídalo. „I podle hodnocení trenéra v kabině si myslím, že výsledek je pro soupeře docela krutý. Ale samozřejmě my to bereme. Celkově to byl vyrovnaný zápas, docela urputný z obou stran. Nic moc krásného třeba kromě nějakých přesilovek, ale i takové zápasy jsou. My jsme o to více rádi, že jsme to zvládli,“ pochvaluje si zkušený borec.

Ostravané zahájili dohrávku skvěle. Nejprve v přesilovce po přihrávce Ondřeje Romana skóroval Jakub Lev a vzápětí v oslabení skóroval po další Romanově nahrávce Radoslav Tybor. „Kdyby to bylo pořád 0:0, asi by to pro nás bylo horší, protože jsme hráli doma. Čím déle je stav vyrovnaný, tím je to pro soupeře lepší. Naštěstí jsme dali rychlé dva góly a výborně chytal Patrik Bartošák. Pak jsme na to nabalili ještě další branky,“ pokračuje vítkovický útočník.

Výběr trenérů Jakuba Petra a Pavla Trnky dvakrát udeřil v početních výhodách. „Přesilovky se nám vydařily. První, a pak i ta poslední. Mezitím to sice nebylo nijak extra povedené, ale dali jsme dva góly, takže super,“ usmívá se Ondřej Roman, který v duelu zapsal hned tři asistence.

„Abych se přiznal, nevzpomínám si, kdy se mi to povedlo. Možná x let zpátky, když jsem tady hrával, jsem měl tři nahrávky. Jsem za to rád, protože radši dám vždycky přihrávku než gól,“ doplňuje.

Vítkovické mohla výhra posunout na úplnou špici extraligové tabulky. „Nikdy jsem nebyl na těch horních příčkách. Ani teď nevím, jak přesně tabulka vypadá, ale jsme rádi, že jsme na čele. Musíme v tom pokračovat dále v tom, co nás zdobilo a čím jsme se dostali nahoru,“ nabádá  nejproduktivnější útočník vítkovického mužstva.

V pátek je v Třinci na programu ocelářské derby, které bude o to zajímavější, že jde o přímý duel o čelo tabulky. Oceláři se v poslední době hodně zvedli. „Ale to my taky,“ směje se Ondřej Roman. „Poslední dva zápasy s nepříjemnými soupeři byly opravdu těžké. Papírově jsme měli dané zvítězit, což jsme potvrdili. S Třincem to bude v pátek hodně dobrý zápas,“ dodává na závěr.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz