Řepík skončil ve Slovanu, míří do Sparty. Chci si zahrát play off, tvrdí

Foto: hcsparta.cz

26. ledna 2018, 15:56

Václav Jáchim

Delší dobu se o tom mluvilo, teď návratu Michala Řepíka do Sparty nic nebrání. Reprezentační útočník, který nechybí v kádru národního týmu pro olympijské hry, dostal od vedení Slovanu souhlas k odchodu. Jeho další kroky směřují do pražské Sparty, kam nastoupil i loni v průběhu sezony poté, co vyléčil zdravotní trable. Výborný bruslař a střelec se dnes přesunul ze Slovenska domů, v pátek odpoledne na Spartě uzavřel smlouvu do konce ročníku.

Transakce je dohodnuta, jejímu oficiálnímu dokončení nic nebrání. "Slovan dal Michalovi souhlas k odchodu. V Kontinentální lize nepostoupí do play off, po olympijské pauze hraje jen dvě utkání v Podolsku a doma s Minskem. S vedením klubu jsme se dohodli na předčasném ukončení Řepíkova kontraktu," řekl hokej.cz hráčův zástupce Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services. Klub to následně potvrdil na svých stránkách,

Ze Slovanu před několika dny odešel Jan Buchtele, který už dává góly ve Spartě, teď se přidali Juraj Mikúš a Michal Řepík. Prvně jmenovaný slovenský útočník posílí Litvínov a premiéru v dresu Vervy absolvuje proti Spartě, Řepík do dnešního duelu ještě nezasáhne. "Michal se k týmu přidá na sobotním tréninku, v pátek odpoledne byly dotaženy veškeré náležitosti jeho působení ve Spartě," informoval Vůjtek. Vedení pražského klubu ulovilo kvalitní posilu. "Michalův příchod byl očekávanou záležitostí a jsme rádi, že se nám podařilo dotáhnout všechny formality. a můžeme ho potvrdit,“ citují stránky Sparty sportovního manažera Michala Broše.

Foto: Michal Eger

Pro účastníka světových šampionátů 2016 a 2017 jde o druhý návrat do pražského klubu během dvou posledních sezon. Zatímco v minulém ročníku měl Řepík potíže s ramenem a prodělal také žloutenkou, teď je fit. Ve Slovanu patřil k nejlepším útočníkům, s klubem se rozloučil trefou do sítě Minsku, s nímž ale slovenský tým nakonec ve čtvrtek padl 2:3. Po návratu do Bratislavy Řepík v organizaci skončil. "Slovanu zbývají sehrát už jen dva soutěžní zápasy, rád bych v sezoně ještě pokračoval. Chci si zahrát play off," připomíná.

Přiznává, že s bývalým zaměstnavatelem byl v kontaktu delší dobu. "Sparta měla zájem a oslovila Slovan, jestli by mě nepustil. Já tuhle možnost vítám, protože končit sezonu hned po olympiádě by nebylo příjemné," konstatuje. Roli hrála i skutečnost, že v pražském klubu ještě nedávno působil. Navíc to je plus i pro rodinu, s manželkou a malým synem bude doma. "Ve Spartě skoro všechny znám, klub jsem na dálku sledoval a držel klukům palce. Doufám, že se nám podaří vybojovat postup do play off," říká s ohledem na vyrovnanou tabulku Tipsport extraligy.

Foto: hcslovan.sk

Ve Slovanu sehrál Řepík 51 utkání Kontinentální ligy, vstřelil 12 branek a přidal 11 asistencí. Letošní sezonu měl původně strávit ve švýcarském Fribourgu po boku parťáků Michala Birnera a Romana Červenky, jenže pozice cizinců ovlivnil přesun brankáře Berry do NHL a následný příchod Kanaďana Brusta. Teď Řepík znovu zvedá kotvy. "Ve Slovanu jsme se snažil hrát, jak nejlépe jsem mohl. Totéž platí samozřejmě dál. Hrozně rád bych Spartě pomohl k týmovému úspěchu," dodává.

Bývalý hokejista Lva, Floridy nebo juniorky Vancouver Giants, kde v červnu 2007 slavil Memorial Cup, nastupoval loni ve Spartě v jedné formaci s Petrem Vránou a Jaroslavem Hlinkou. "Ale to teď není podstatné. Uvidíme, jak se rozhodnou trenéři. Udělám maximum, abych byl Spartě co nejvíc platný," slibuje Dnes v Litvínově ještě nenastoupí. V sobotu s týmem absolvuje první trénink, a pokud se nic nestane, v neděli proti Plzni znovu oblékne sparťanský dres. "Moc se těším. Ve Spartě jsem něco prožil, hokejově jsem tam vyrostl. Letošní extraliga je hodně vyrovnaná, musíme vybojovat co nejvíc bodů, abychom si zajistili postup. A případně také lepší výchozí pozici," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz