Recept na úspěch? Tvrdá práce, míní Zábranský. Červenka nechce být skleslý

Foto: Jan Beneš, Český hokej

13. května 2022, 15:30

Ondřej Mach

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Přípravy finišují, česká hokejová reprezentace vstoupí do letošního šampionátu ve Finsku za méně než 24 hodin. „Už jsme tady třetí den, všichni chtějí, aby to začalo. Těšíme se,“ hlásí kapitán Roman Červenka.

Národní tým se v dějišti mistrovství chystá od středy: turnaj pro něj odstartuje víkendovým dvojbojem s Velkou Británií a Švédskem.

„Cítíme se dobře. Posledních čtrnáct dní jsme měli dobrou přípravu,“ naráží Červenka na vítězné České a Švédské hry.

„Chci vyhrát, stejně jako celý tým. Nikdo sem nepřijel prohrávat.“

Nutno podotknout, že se solidními výkony v zádech zahájili Češi i loňský šampionát v Rize. A dlouhé čekání na zisk cenného kovu se stejně opět natáhlo…

Letos se pod novým koučem Karim Jalonenem nahlas mluví o zlomu. „Půjdeme zápas od zápasu, chceme všechno vyhrát. Uvidíme, co to přinese,“ říká český kapitán.

„Chci vyhrát, stejně jako celý tým. Nikdo sem nepřijel prohrávat, nikdo nechce být skleslý. Jde o to, abychom byli připravení pro to udělat maximum. Věřím, že v mančaftu to je a ukážeme to na ledě,“ pokračuje Červenka.

„Bylo by asi špatně, kdyby sportovec do jakéhokoliv klání šel s tím, že nechce vyhrát. Bude to o tvrdé práci, ale taky kopě štěstí,“ myslí si asistent trenéra Libor Zábranský.

Mužstvo každopádně do turnaje půjde se zdravým sebevědomím. „Nálada je výborná, kluci jsou zdravě nažhavení. Na ledě to bylo vidět,“ těší Zábranského.

„Kluci se musí soustředit na zápas. My jim připravíme co nejlepší informace o soupeři.“

„Teď už toho ale moc nenatrénujeme,“ upozorňuje zároveň. „Kluci se musí soustředit na zápas. My jim připravíme co nejlepší informace o soupeři,“ dodává Zábranský.

S ostrovním výběrem se Česko střetlo i loni během základní skupiny – tehdy outsiderovi nasázelo šest gólů.

„Ale vůbec si nepřipouštíme, že bychom něco podcenili,“ zdůrazňuje Zábranský, který vyhlíží první velkou akci v současné reprezentační roli.

„Těšíme se jako hráči, jsme součástí týmu. Pro mě je to nová věc, ale že bych z toho měl být nervózní, to spíš naopak,“ usmívá se.

„Pro mě je to nová věc, ale že bych z toho měl být nervózní, to spíš naopak.“

Mimo sestavu prozatím zůstává trio z extraligy – obránce David Musil a útočníci Petr Holík s Petrem Kodýtkem.

„Čekáme, jak dopadnou víkendové zápasy NHL. Oni svou roli přijali a my uvidíme dál, jak se to bude vyvíjet,“ uzavírá Zábranský.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz