Razým po premiéře: Potřebujeme body! Nemůžeme si jít jen zahrát hokej

Foto: hcdynamo.cz

18. prosince 2019, 11:20

Václav Jáchim

Minulý týden nastoupil do funkce hlavního kouče Dynama, na ledě Mladé Boleslavi vedl Milan Razým poprvé tým v extraligové bitvě. Premiéra nedopadla dobře, Východočeši padli 1:4 a dál zůstávají poslední. „Potřebujeme každý bod. Věděli jsme, že to nebude lehké," řekl trenér po utkání v rozhovoru s novináři.

Zkušený kouč jednal s vedením klubu delší dobu, k jeho nástupu nakonec došlo paradoxně poté, co Pardubice ještě za vlády Radka Bělohlava přehrály doma Spartu i Kometu. Nicméně změna proběhla a Razým se dal do práce.

V Mladé Boleslavi viděl, že jestli má Dynamo dostat mimo sestupový stupínek, bude to pořádná fuška. Přitom času není nazbyt. „K zápasu jsme jeli s tím, že budeme dobře bránit střední pásmo a soupeře nepustíme k jednoduché hře. Domácí protečovávají puky, to se nám podařilo eliminovat. Ještě za stavu 1:1 jsme hráli to, co jsme si říkali před zápasem. Pak se ale bohužel promítly individuální chyby v předbrankovém prostoru  a Boleslav odskočila na dva góly. Když přidala čtvrtý, už si výsledek pohlídala," hodnotil klání Razým.

Předehrávka zpočátku vypadala pro hosty docela slibně, po trefě Romana Vlacha drželi vyrovnaný stav. Jenže domácí zabrali a ukořistili všechny body. „Hráče jsme nabádali k jednoduché hře. Je v tom krása, bojovnost, chyby. My také měli pár šancí, ale dali jsme jen jednu branku." Koncovka trápí Dynamu po většinu sezony. „Ano, Pardubice s tím mají problémy od začátku. Mají i druhý nejmenší počet vstřelených branek. Takže nabádáme kluky, aby stříleli ze všech pozic, od mantinelu. Aby chodili před bránu. Ale zatím se nám to nepodařilo," zmínil smutně.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Razým je v novém působišti týden. Nahrála mu reprezentační přestávka, s týmem absolvoval několik tréninků. „Kluci přijali to, co po nich budeme chtít. Co bychom rádi změnili. Když jsem přišel, měli za sebou úspěšný víkend, chtěli jsme na to navázat. Bohužel, nepovedlo se. Nemůžeme si jít jen zahrát hokej, ale podat výkon, který povede k bodovému zisku," upozornil.

Nový hlavní trenér má v hlavě varianty sestavy, pro utkání v Mladé Boleslavi nicméně ponechal složení, které platilo minulý víkend v duelech se Spartou a Kometou. „Když se vyhrály dva zápasy, nechtěli jsme do toho sahat. Nebyl důvod. Po druhé třetině jsme nějaké změny udělali. Budeme spoléhat na hráče, kteří budou poctivě pracovat. A pokud k tomu bude někdo přistupovat lehkovážně, tak bychom ke změnám sáhli," varoval.

Představitelé Dynama netají snahu o posílení kádru. Uvidíme, zda se povede přivést nějakou kvalitní posilu, která by pomohla. Zejména tedy v produktivitě, ale nejspíš by se hodil i minimálně jeden progresivní obránce. Razým navíc pracuje na tom, aby změnil myšlení stávajících bojovníků..

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

O co v tomto ohledu půjde především? „Musí tam být stoprocentní výkon každého hráče, přes to cesta nevede. Každý má svoji roli, kterou si musí beze zbytku splnit. Pokud vezmu utkání v Boleslavi, čtvrtá lajna dostala dva góly. Branky od nich moc neočekáváme, ale tihle kluci musejí brát soupeři sílu. Přinášet to, aby byly fauly. V žádném případě nesmějí inkasovat. Celkově budeme po hráčích vyžadovat, aby si plnili své úkoly," zdůraznil.

Hokejisté Pardubic logicky nejsou v pohodě po psychické stránce. Každý z nich si uvědomuje, že se základní část přehoupla do druhé poloviny a zápasy o záchranu teď budou na krev. „Dostali jsme se dolů. Jak tým začal prohrávat, psychika hodně spadla. Hráče budeme nabádat k neustále maximálním výkonům." Nový trenér Dynama také ví, že v Pardubicích letos nemohli najít optimální složení na přesilovky. „Rád bych to vyřešil, ale chybí mi tady pravák, zkušený hráč, abychom to mohli hrát z obou stran. Budeme na tom pracovat v rámci daných možností, které máme," uzavřel.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz