Protasenja se po pěti letech vrací do Dukly. Prozatím na měsíc

Foto: Zbyněk Zápotočný, hcdukla.cz

V minulém kole si za Jihlavu zahrál karlovarský zadák Petr Šidlík, který zůstane ve WSM Lize do konce září. Teď ohlásila Dukla návrat dalšího bývalého hráče – přichází Anatolij Protasenja. „S Toljou jsme se dohodli na měsíční smlouvě. Čekáme na vyřízení transferu z Běloruska,“ uvedl pro hcdukla.cz jednatel Bedřich Ščerban.

Za Duklu si naposledy zahrál v play off 2011. Poté se uchýlil do rodného Běloruska, kde se pokoušel prosadit do sestavy Minsku. Za Dynamo však odehrál v Kontinentální hokejové lize jen deset utkání, jinak působil v běloruské nejvyšší soutěži. 

V uplynulém ročníku se mihl ve Slovanu Bratislava, za který zapsal šest startů. Většinu sezony opět strávil ve své vlasti. V běloruské lize celkově odehrál 156 zápasů a získal 135 bodů. 

Protasenja je sice Bělorus, do Česka se však přestěhoval ještě jako dítě. Postupně bojoval za mládežnické týmy Jihlavy, Mladé Boleslavi, Havířova a pak opět Jihlavy. V jejím dresu si odbyl premiéru mezi muži. Tím se vracíme k onomu play off 2011.

Letos to zkoušel v Olomouci, za kohouty však dosud v mistrovském duelu nenastoupil. Nyní se 198 centimetrů vysoký forvard dohodl na měsíční smlouvě s Jihlavou.

Tam se opět potká s kamarádem Adamem Zemanem. I on před časem opustil Olomouc a vydal se do WSM Ligy. Oproti tomu Aleš Jergl odehrál dva poslední zápasy v Tipsport extralize.

„S Toljou jsme se dohodli na měsíční smlouvě. Čekáme na vyřízení transferu z Běloruska."

Jihlavě vstup do sezony nevyšel. Po pěti kolech je s pěti body dvanáctá. Teď ji čekají dva důležité domácí souboje – s Litoměřicemi a s Třebíčí.

Pomoc dobře bránícího, ale zároveň produktivního křídelníka, se bude hodit. Protasenjovou předností je především hra okolo brankoviště.

Soupiska HC Dukla Jihlava 

Brankáři: Jakub Škarek, Lukáš Sáblík, Miroslav Svoboda

Obránci: Jiří Dobrovolný, Tomáš Kaláb, Alexandr Grebeňjuk, Vlastimil Bilčík, Jiří Říha, David Kajínek, Filip Dundáček, Václav Půža, Petr Šidlík

Útočníci: Michal Důras, Josef Skořepa, Tomáš Čachotský, Adam Zeman, Filip Seman, Richard Diviš, Aleš Jergl, Anatolij Protasenja, Lukáš Jícha, Lukáš Anděl, Filip Stoklasa, David Březina, Jevgenij Kondratěv, Matej Síkela, Patrik Danišovský

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz