Pecka pro Orly! Do Znojma se vrací indián Yellow Horn, bude zase zářit?

Foto: Rostislav Pfeffer, hcorli.cz

24. října 2016, 15:05

Adam Bagar

Po neúspěšném angažmá v extraligové Plzni se kanadský útočník Colton Yellow Horn vrací do Znojma, kterému na jaře výrazně pomohl k historickému stříbru! Nejproduktivnější hráč minulé sezony mezinárodní EBEL a držitel Ron Kennedy Trophy pro nejužitečnějšího hráče soutěže s vedením Orlů podepsal novou smlouvu, klub o návratu zkušeného střelce informoval na svém webu.

Devětadvacetiletý útočník v uplynulém ročníku EBEL bodově doslova řádil, když v 71 bojích nasbíral neskutečných 86 bodů za 36 branek a 50 nahrávek. V tomto ohledu neměl konkurenci a jasně ovládl kanadské bodování mezinárodní soutěže. Bylo jasné, že ve Znojmě nezůstane a sáhne po něm minimálně některý z extraligových klubů. Stalo se, Colton Yellow Horn zamířil do Plzně, kde měl patřit k tahounům útočných řad.

"Colton Yellow Horn u nás loni odvedl výbornou práci, sezona se mu opravdu vydařila."

Jenže indiánům se nedařilo a samotný útočník s indiánskými kořeny nedostával tolik prostoru, jak by si přál. Obě strany se tak dohodly na ukončení spolupráce. „Po pátečním duelu mi volal Coltonův agent s žádostí o ukončení kontraktu, ráno potom přišel sám hráč, že to není takové, jak si představoval. Když v Plzni nechtěl pokračovat, tak nemělo cenu ho nějakým způsobem držet,“ prozradil sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Ačkoli byl Yellow Horn až třináctým nejvytěžovanějším hráčem plzeňského výběru, dokázal nastřílet čtyři branky. Více jich dal pouze Dominik Kubalík. A tak západ Čech opouštěl v roli druhého nejlepšího střelce týmu. Jeho další kroky potom vedly tam, kde se loni tak dobře cítil. Do Znojma. To pevně věří, že naváže na vynikající vystoupení z uplynulého ročníku, kterými výrazně přispěl k historickému finále a zisku stříbra.

K příchodu kanadského kanonýra přispěla také zranění hráčů

„Naskytla se možnost posílit tým o Coltona, který u nás loni odvedl výbornou práci. Sezona se mu opravdu vydařila,“ pokyvuje na klubovém webu sportovní manažer Rostislav Dočekal. „Využili jsme toho a podepsali s ním novou smlouvu. Jestliže se nám podaří vyřídit všechny formality, mohl by naskočit už do středečního střetnutí proti Fehérváru,“ doplňuje Dočekal, který Yellow Horna přivedl i kvůli rozrůstající marodce.

„Přispěla k tomu zranění hráčů. Patrik Novák je se zraněným kolenem dlouhodobě mimo hru. Uvidíme, jestli stihne vůbec závěr sezony. Roman Tomas s Janem Lattnerem absolvovali odborné lékařské vyšetření a informace o jejich zdravotním stavu budeme znát v brzké době,“ líčí Dočekal, který po špatném vstupu do sezony může být s posledními výsledky spokojen. Orli totiž vyhráli sedm z posledních osmi střetnutí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz