PŘESTUPY NHL: Krejčí potvrdil konec u Bruins. Kdo je volný na trhu?

30. července 2021, 11:43

Josef Prášek

(AKTUALIZUJEME) O volné hráče je zájem. Od středy večer proběhlo také už několik přestupů mezi kluby zámořské NHL. V článku vám nabídneme vždy ty nejzajímavější trejdy a podpisy. O českých hráčích informujeme v samostatných článcích.

Pátek 30. července:

21:02 – Bývalý bek Dallasu podepsal v Pittsburghu. 33letý Taylor Fedun má jednoletou smlouvu u Tučňáků, přijde si na 750 tisíc dolarů.

19:27 – Krejčí končí v Bostonu! Český útočník se chce vrátit do Česka. Už v minulosti dal najevo, že chce do Olomouce. Jasno by mohlo být během několika hodin nebo dní.

Wau... Bomba pro Tipsport extraliga ??

Zveřejnil(a) Hokej dne Pátek 30. července 2021

18:13 – Columbus ulovil vítěze švédské ligy. Brendan Gaunce v uplynulé sezoně slavil titul s Växjö Lakers, v play off pomohl sedmi body. V Blue Jackets podepsal dvoucestnou jednoroční smlouvu.

18:02 – Do Detroitu jde vítěz Stanley Cupu. Útočník Mitchell Stephens se podílel na triumfu Tampy Bay, ale minulý rok. Letos zasáhl jen do sedmi zápasů v základní části. Red Wings poslali Tampě volbu šestého kola draftu 2022.

10:30 – Na trhu je stále několik volných jmen! Kdo je k dispozici?

Z českých hráčů se jedná například o Davida Kašeho nebo Davida Krejčího. U druhého zmiňovaného se spekuluje o tom, zda půjde do Olomouce, nebo zůstane právě v Bostonu.

Na trhu je ale také obrovský čahoun Zdeno Chára, 44letý bek loni přešel z Bostonu do Washingtonu. Z obránců je k mání ale další zajímavé jméno: Ryan Murray. Ve 27 letech má stále hodně věcí před sebou. Schopný je atakovat hranici 20 až 30 bodů za sezonu.  

Dostupní jsou ale i útočníci s velkým jménem, třeba Zach Parise, Slovák Tomáš Tatar, nestárnoucí Joe Thornton nebo 25letý forvard Nick Ritchie (loni v Bostonu udělal 30 bodů). Volný je třeba ještě Casey Cizikas.

Na letošním trhu je velký zájem o brankáře. Z těch je volný veterán Devan Dubnyk, jenž dlouhá léta chytal v Minnesotě nebo v Edmontonu.

7:25 – Největší podpis noci? Obránce Zach Werenski prodloužil v Columbusu o šest let a vydělá si 57,5 milionů dolarů. Stane se tak třetím nejlépe placeným bekem celé NHL! Více peněz má jen Erik Karlsson a Drew Doughty.

6:48 – 34letý Reaves vyměněn do Rangers. Čtyři roky byl ve Vegeas, dříve dlouhou dobu v St. Louis Blues, teď míří do nového klubu. Do Golden Knights naopak jde volba třetího kola draftu 2022.

6:36 – Bitkař jde do nového týmu. Brendan Smith, jenž se nebojí sundat rukavice, podepsal u Hurricanes jednoletý kontrakt.

6:27 – Columbus má talentovaného beka. Jake Bean získal tříletý kontrakt a přijde si celkově na 7 milionu dolarů. Loni působil u Hurricanes (1+11).

Čtvrtek 29. července:

22:02 – Jon Merrill míří do Minnesoty. 29letý obránce se dohodl na jednoleté smlouvě za 850 tisíc dolarů. Americký bek hrál loni v Detroitu a Montrealu. Dříve hájil barvy také Vegas.

21:59 – Dva podpisy v Detroitu. Útočník Luke Witkowski bude v jeho službách dva roky, Dan Renouf (loni Colorado) má naopak jednoletý kontrakt.

21:15 – Bývalý forvard Bruins se upsal Pittsburghu. Danton Heinen získal za Boston třeba v sezoně 2017/2018 47 bodů, další rok i s play off 42. Pak šel do Anaheimu, kde vydržel jen ročník. S Penguins podepsal na jeden rok za 1,1 milionu dolarů.

20:33 – Anaheim oznámil tři podpisy. Dvoucestnou smlouvu na jeden rok mají beci Brogan Rafferty a Greg Pateryn, dvouletou zase útočník Danny O'Regan. 

20:17 – První nový klub pro zkušeného hráče! Darren Helm se upsal na jeden rok Coloradu. Kanadský útočník má za sebou přes 800 utkání v NHL, a všechny odehrál v dresu Detriotu...

20:04 – Velké jméno pro Tampu. 36letý Corey Perry má namířeno podle všeho k aktuálnímu vítězi Stanley Cupu. Podepsat měl na dva roky. Perry vyhrál dvakrát olympiádu, mistrovství světa i slavnou NHL.

19:55 – Další hráč do St. Louis. Americký útočník Brandon Saad, jenž loni hrál v Coloradu, podepsal pětiletou smlouvu a celkově si přijde na 22,5 milionů korun. Jak se bude dařit dvojnásobnému vítězi Stanley Cupu?

Filip Chytil má novou smlouvu ✍️

Zveřejnil(a) Hokej dne Čtvrtek 29. července 2021

18:02 – St. Louis podepsalo tři hráče. Dvoucestnou smlouvu na jeden rok má nově brankář Charlie Lindgren (loni v Montrealu šest utkání) a útočníci Nathan Todd a Mathew Peca.

17:44 – Rakušan má nové angažmá. 32letý Michael Raffl, jenž byl dlouhá léta parťákem Jakuba Voráčka ve Flyers, má nový klub. Zahraje si v Dallasu (smlouva na 1 rok za 1,1 milionu dolarů).

17:32 – Dallas sáhl po finském obránci. Jani Hakanpää si přijde během tří let na 4,6 milionu dolarů. Do NHL nakoukl poprvé dvě sezony zpět, a to v dresu Anaheimu.

17:15 – Třetí klub během roku pro Kulikova. Loňskou sezonu začal v New Jersey, kde sehrál 38 zápasů, pak se stěhoval do Edmontonu. A teď další nový tým. Ruský obránce Dmitrij Kulikov má kontrakt na dva roky v Minnesotě, vydělá si 4,5 milionu dolarů.

16:03 – Buffalo lovilo v německé lize. Americký obránce Ethan Prow se stal novou tváří Sabres: získal smlouvu na jeden rok. Loni získal za Mnichov 20 bodů, dříve hrál pět sezon v AHL. Dá se očekávat, že na farmě začne i nyní...

12:30 – Aktuálně je v zámoří noc a žádné nové přestupy nejsou. Určitě ale během dne budou... Zatím se můžete podívat na uplynulé nejzajímavější výměny a podpisy.

Tři jména pro Calgary! Plameny vzaly z volného trhu tři hráče: dva beky a jednoho brankáře. Nick DeSimone zatím čeká na svůj debut v NHL, působil zatím na farmě San Jose. Kevin Gravel má za sebou už 110 utkání. A jaký brankář posílil Calgary? Švéd Adam Werner, který ale plnil spíš roli náhradníka a chytal hlavně na farmě Colorada.

Vaněček byl v novém klubu NHL jen pár dní! ?

Zveřejnil(a) Hokej dne Středa 28. července 2021

Další gólman pro Sabres. Buffalo se ještě poohlédlo po Aaronu Dellovi, se kterým taktéž uzavřelo kontrakt na jeden rok. 32letý Dell odchytal sedm zápasů v New Jersey.

Buffalo má Andersona. 40letý veterán Craig Anderson přidá svou 19. sezonu v NHL! Sabres ho podepsalo na jeden rok. Američan má na svém kontě aktuálně přesně 700 utkání v zámořské lize... Kolik jich ještě přidá?

Darcy Kuemper jde z Arizony do Colorada. Kanadský brankář byl vyměněn za volbu v prvním kole 2022 a za obránce Conora Timminse. Kojoti mají také od Colorada podmíněnou volbu draftu ve třetím kole 2024.

Tříletý kontrakt pro Hoffmana. Kanaďan Mike Hoffman udělal loni v St. Louis 36 bodů v základní části. Teď pomůže Montrealu, který si ho vyhlédl z trhu volných hráčů. Smlouvu má na tři roky!

Středa 28. července:

Hamilton jde k Ďáblům. Mluvilo se o tom už delší dobu... Dougie Hamilton nakonec podepsal smlouvu do konce sezony 2027/2028, celkově si přijde na 63 milionů dolarů. Loni v Carolině získal 47 bodů!

Finský brankář jde k Hurricanes. Antti Raanta má dvouletou smlouvu a ročně si přijde na 2 miliony dolarů. V NHL chytal dříve za Arizonu, Rangers a Chicago.

Tampa Bay si pojistila Pointa. Doteď bral pouze 1,8 milionů dolarů, ale Brayden Point si nyní výrazně polepší. Smlouva na osm let vstoupí v platnost začátkem sezony 2022/2023. Ročně si tento šikula vydělá 9,5 milionů dolarů.

Carolina má nového beka. Získala 25letého Američana, tím je Tony DeAngelo, jenž poslední čtyři roky byl u Rangers. U Hurricanes si za rok přijde na 1 milion dolarů.

Boston ulovil hned tři volné hráče. Čtyřletou smlouvu má u Bruins brankář Linus Ullmark. Boston ale ulovil i dva útočníky: Nicka Foligna a Erika Haulu. Oba mají dvouleté kontrakty. 

Potvrzeno! Jaškin jde zase do NHL. Mluvilo se o tom už několik týdnů, teď to je zcela oficiální. Český útočník Dmitrij Jaškin po skvělé sezoně v KHL podepsal jednoletou smlouvu s Arizonou. Vydělá si 3,2 milionu dolarů.

Má Seattle jedničku? Krakeni si z volných hráčů vybrali německého brankáře  Philippa Grubauera, ten podepsal rovnou na šest let a obdrží průměrně za rok 5,9 milionů dolarů.

Po konci v Bostonu má ?? slovenský brankář nové angažmá ??

Zveřejnil(a) Hokej dne Čtvrtek 29. července 2021

Další stěhování brankářů. Braden Holtby podepsal jednoletou smlouvu za 2 miliony dolarů v Dallasu. Dvouletý kontrakt má Laurent Brossoit, tento kanadský gólman podepsal ve Vegas. Klub mění i Dán Frederik Andersen: upsal se v klubu Carolina Hurricanes. Dres změnil i další brankář Jonathan Bernier (dříve Detriot), smlouvu má na dva roky v New Jersey.

Tampa ulovila kanadského brankáře. 36letý Brian Elliot byl poslední čtyři roky v klubu Philadelphia Flyers. Z volného trhu po něm sáhla Tampa, Elliot si přijde na 900 tisíc dolarů.

Hvězdný Suter míří do Dallasu. Ryan Suter podepsal čtyřletou smlouvu s Dallasem a přijde si na 14,6 milionů dolarů.

Calgary získalo Zadorova. Ruský bek Nikita Zadorov se přesouvá z Chicaga do Calgary Flames. Blackhawks místo něj mají volbu třetího kola draftu 2022.

Seabrookova smlouva se přenesla do Tampy. Veterán Brent Seabrook, jenž třikrát vyhrál Stanley Cup s Chicagem, mění poprvé v kariéře tým v NHL! 36letý obránce ale už ukončil v březnu kvůli zraněním kariéru. Z kontraktu ještě zbývají ale tři roky, Tampa ho zařadí do dlouhodobé rezervy zraněných hráčů. Do Chicaga místo něj zamířil útočník Tyler Johnson a výběr druhého kola draftu 2023.

Wau :O :O

Zveřejnil(a) Hokej dne Středa 28. července 2021

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz