Přeskládal plány a slavil: Do MS je pořád hodně času, krotí Řepík nadšení

Michal Řepík | Foto: Jan Beneš, Český hokej

12. listopadu 2023, 17:16

Kryštof Havíř

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Čeští hokejisté veleúspěšně zvládli první reprezentační akci sezony, když berou suverénní vítězství na Karjal Cupu. Po skalpu Švédů a Finů zvítězili Češi i proti Švýcarům a v sezoně zůstávají stoprocentní. Jak turnaj hodnotí kapitán národního týmu Michal Řepík?

Češi za tři zápasy nastříleli třináct gólu a brali hned všech devět možných bodů za tři výhry.

„Jsme spokojení s tím, jak jsme celý turnaj zvládli. Hodně nám pomohla první dvě utkání. Ve Švédsku jsme to dobře nakopli, cítili jsme se dobře,“ začíná hodnocení čtyřiatřicetiletý forvard.

Derniéru na turnaji ale neměl národní tým vůbec jednoduchou, nakonec rozhodla jediná branka celého klání. „Bylo to fyzicky náročné. Hrálo se od jedné hodiny místního času, pro některé kluky už to byl třetí zápas na turnaj,“ vysvětluje jeden z faktorů, které duel ovlivnily.

„Jsme spokojení s tím, jak jsme celý turnaj zvládli. Hodně nám pomohla první dvě utkání."

„Švýcaři hodně bruslili, pro oko diváka asi nebyla předvedená hra tolik atraktivní. Ale jsme rádi, že jsme zvítězili a máme plný počet bodů,“ konstatuje lídr pražské Sparty a pokračuje v herním rozboru.

„Hráli dobře, udělali nám to těžké. My jsme málo hráli u nich ve třetině, bylo to moc nahoru dolů. Nebylo tam tolik šancí jako v předchozích duelech, ale vítězství je vítězství. Je jedno, jakým způsobem jsme k němu došli.“

Takhle výborně zvládnutý turnaj možná zvedne očekávání českých fanoušků směrem ke květnovému šampionátu.

„Je to teprve začátek sezony. Do mistrovství světa je to ještě dlouhá cesta. Jsme obrovsky šťastní, že jsme to takhle zvládli, ale v prosinci je další turnaj. Je třeba to brát akci po akci,“ krotí Řepík nadšení.

„Je to teprve začátek sezony. Do mistrovství světa je to ještě dlouhá cesta."

Trofej pro vítěze si ale přeci jen rád přebral. Kapitánské céčko během turnaje putovalo sestavou, na poslední zápas ho ale dostal právě Michal Řepík. Přitom původně ani nebyl v nominaci a jel až jako náhrada za zraněného Martina Frka.

„Měl jsem domluvený nějaký výlet s rodinou, ale je samozřejmé, že když zavolal Radim, byl jsem rád. Rovnou jsem mu řekl, že rád pojedu a plány jsem přeskládal,“ svěřuje se na závěr rozhovoru.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz