Předkolo na dvě výhry? Divné, tvrdí Veselý před bitvou Kozlů s Jestřáby

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

5. března 2022, 11:17

Adam Bagar

Nejen, že se zachránili, ale navíc poprvé v historii Chance ligy okusí vyřazovací boje. Hokejisté Kolína skončili po základní části devátí a v předkole play off vyzvou osmý Prostějov. První utkání série hrané na dvě vítězství je na programu už v sobotu od 17 hodin na kolínském stadionu.

Kozlové měli už zhruba půl hodiny po posledním zápase základní části, přesto dál nevěděli, na koho v předkole narazí. Duel mezi Vrchlabím a Frýdkem-Místkem se totiž dost protáhl a navíc jej rozsekla až sedmá série samostatných nájezdů.

„Za mě je to divné. A druhou věc, co nechápu, že hůře postavený začíná doma. Podle mě je to výhoda, ale musíme vyhrát.“

Hořkou výhru bral Stadion, který tak Kolínu přisoudil Prostějov. Kdyby zvítězili Rysi, pak by šel na nedalekou Slavii. „Určitě vzdálenostně i atraktivitou pro fanoušky by to bylo lepší, ale v play off se nevybírá,“ hlásí kolínský střelec Jan Veselý.

Co říká na Jestřáby? „Je to těžký soupeř. Mají tam dost dobrých hráčů a řekl bych, že takový tým postavený na play off. Ale pro nás je plus, že jsme je dokázali porazit,“ připomíná jak domácí triumf 4:2, tak nedávný 4:0 z prostějovského ledu.

Série se hraje netradičně jen na dva vítězné zápasy. „Za mě je to divné. A druhou věc, co nechápu, že hůře postavený začíná doma. Podle mě je to výhoda, ale musíme vyhrát,“ říká Veselý před sobotní první bitvou na kolínském stadionu.

Mrzí jej, že se na ni Kozlové nenaladili vítězně, dlouhodobou část zakončili porážkou 1:3 s Porubou. „Mrzí mě to hlavně vůči fanouškům. Chtěl jsem zakončit základní část výhrou a zazpívat si, ale bohužel se to nepodařilo,“ štve Veselého.

„Poruba si to přijela pohlídat. Věděli, o co hrají. Nám se to naštěstí povedlo už na Vsetíně. Ale doma teď ztrácíme hodně zápasů, vůči fanouškům mě to hrozně mrzí. Doufám však, že jich v sobotu přijde hodně a vynahradíme jim to,“ přeje si.

V Kolíně už mají v podstatě splněno. V náročné sezoně, z níž může sestoupit až pět celků, dokázali urvat záchranu a poprvé v prvoligové historii naskočí do vyřazovacích bojů. „Jsem moc rád, že jsme to zvládli, hlavně těžký zápas na Lapači.“

„Musíme hrát jako na Vsetíně. Jít do toho s odhodláním, že chceme udělat úspěch pro lidi a pro Kolín. Už se na to moc těším. A doufám, že se těší i celý Kolín.“

V play off už tak nemají Veselý a spol. co ztratit. „Teď přichází to ovoce. Musíme hrát jako na Vsetíně. Jít do toho s odhodláním, že chceme udělat úspěch pro lidi a pro Kolín. Už se na to moc těším. A doufám, že se těší i celý Kolín,“ pokyvuje.

Foto: Jan Kobzáň, sckolin.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz