Power Rankings: Sokolov skáče o tři místa, Přerov se trápí

Foto: Tomáš Bouda, hcsokolov.cz

23. listopadu 2021, 17:59

Marek Hedbávný

Druhá nejvyšší soutěž je velmi nepředvídatelná – ostatně sedmý až patnáctý tým od sebe v tabulce dělí jen deset bodů. Závěr základní části tedy slibuje mimořádně napínavou podívanou.

1. SK Horácká Slavia Třebíč 0
Po reprezentační pauze se Třebíč vrátila na vítěznou vlnu a zvládla všechny tři duely. Tabulce nyní vládne už s desetibodovým náskokem! 

2. VHK ROBE Vsetín 0
Nula vstřelených gólů proti Porubě, problémy s marodkou, odchod Miroslava Indráka... Pak ale výhra nad přerovským rivalem. 

3. HC Dukla Jihlava 0
Je neuvěřitelné, jak se Jihlava semkla. Vinou obrovské marodky hrála na tři útoky, musela povolat juniory, přesto získala maximální počet devíti bodů. Vrchlabí dokonce nasázela devět gólů!

4. HC Stadion Litoměřice 0
Blíží se období, jež může litoměřickou sezonu zlomit. Už brzy by mohlo tým opustit několik reprezentantů, kteří se pokusí vybojovat místo v nominaci na MSJ. Jak si se změnami v kádru Stadion poradí?

5. LHK Jestřábi Prostějov +1
V nadcházejících třech kolech čekají na Prostějov týmy ze spodku tabulky. Že by Jestřábi vyletěli tabulkou ještě výš? Hlavně musí začít vyhrávat doma.

6. HC ZUBR Přerov -1↓
Po reprezentační pauze nezvládli Zubři domácí zápas s oslabenou Jihlavou. A to je pořádná facka a varování, že se musí něco změnit. Přerov má na daleko víc.

------------------------------------------------------

7. HC Baník Sokolov +3
Největší skokan. Baník si v minulém týdnu poradil se všemi třemi soupeři a v tabulce je pátý. Navíc je pořád hodně hráčů, kteří se zatím hledají (Jaromír Kverka, Karel Klikorka nebo Filip Kuťák) – pokud se i oni dostanou do obvyklé formy, Sokolov bude ještě silnější.

8. HC Stadion Vrchlabí -1
Pět inkasovaných gólů od Šumperka, devět obdržených branek od Jihlavy... Tohle nebyl dobrý týden.

9. HC RT TORAX Poruba -1↓
Příchod Jiřího Režnara na střídačku je rozumný krok. Poruba by díky tomu mohla v dalších týdnech stoupat.

10. HC Slavia Praha -1↓
Před Slavií je ohromně těžký los. Následující týdny tedy ukážou, jaká je skutečná síla týmu. A zda se konečně zlepšila defenzivní činnost.

------------------------------------------------------

11. SC Kolín +1
Díky pomoci od Hradce Králové si Kolín hravě poradil s Litoměřicemi. Mountfield bere partnerství s Kozly opravdu vážně – právě to může být pomyslným jazýčkem na vahách, zda se Kolín udrží, nebo neudrží v Chance lize.

12. HC Frýdek-Místek -1↓
Podobně jako u díla Járy Cimrmana, i v případě Frýdku-Místku se dá hovořit o frustrační kompozici: tedy o střídání fáze očekávání s fází zklamání. Když už to vypadá, že se rysi zvednou, přijde další zbytečná prohra.

------------------------------------------------------

13. HC Slovan Ústí nad Labem 0
Mohl to být týden, který Ústí nad Labem pošle ke dnu tabulky. Který zlomí celou sezonu. Jenže... Slovan navzdory obrovské marodce odjel ze slezského tripu se dvěma výhrami. Tenhle tým má srdce.

14. DRACI PARS ŠUMPERK 0
Nejnevyzpytatelnější tým v Chance lize. Dokáže vyhrát 5:1 nad Vrchlabím, o pár dnů později ale během dvaceti minut ztratí vedení 3:0.

------------------------------------------------------

15. HC Benátky nad Jizerou 0
Kdyby někdo před sezonou řekl, že Benátky budou mít koncem listopadu jen o dva body méně než Poruba, asi by si všichni klepali na čelo...

16. AZ Heimstaden Havířov 0
Domácí prohra s Ústím nad Labem, které přijelo jen se třemi pětkami a proti němuž se Havířov dostal do vedení 2:0, je všeříkající. Vše nasvědčuje tomu, že tahle sezona skončí pro AZet fiaskem...

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz