Pohled z kotle: Souboj titánů v hledišti

Foto: Roman Kučera

22. května 2022, 23:39

Roman Kučera

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Xenofobie? Na hokeji? Vyloučeno!!!

Kromě soubojů na ledě probíhají v dějišti každého hokejového zápasu i souboje v hledišti. Kdo lépe povzbudí své mužstvo? Kdo bude hlasitější, vytrvalejší, viditelnější a nápaditější!

Na nedělním zápase Britů s Lotyši probíhal paralelně v hledišti souboj titánů. Utkaly se totiž dva nejaktivnější kotle skalních fanoušků.

Nejprve stručné preview:

O Lotyších je dlouhodobě známo, že patří mezi nejvěrnější podporovatele svého týmu. K jejich silným stránkám patří sedm bubnů a dobré materiální vybavení. Kromě vlajek a dresů i desetimetrová plachta a obří, stejně velký dres.

O Britech se toho moc nevědělo, z prostého důvodu, nebyli v A skupině MS. V Tampere však už od prvního zápasu s českými hokejisty ukazují, že se s nimi musí počítat. K jejich přednostem patří množství vlajek různých velikostí, šňůry s vlaječkami a nápadité dresy s motivy "union jack stokrát jinak".

Džentlmen chodí v saku s kravatou!

Džentlmen chodí v saku s kravatou! | Foto: Roman Kučera

Zatímco Lotyši se pyšní stabilní formou, Britové občas v některém zápase projevují slabší účast, která hraničí až s absencí v hledišti.

Reportáž z vlastního zápasu

Předzápasové obavy Britů se nakonec nenaplnily. Zaplnili celý sektor a zaujali taktickou sestavou. Dole sedící záloha, nahoře stojící bojovníci připravení k nonstop akci. Tentokrát se vyzbrojili třemi bubny, z nichž jeden ovládala žena! Z genderového hlediska tleskám!

Britové mají v týmu bubenici!

Britové mají v týmu bubenici! | Foto: Roman Kučera

Lotyši vsadili na osvědčené chlapské ruce a dobrou synchronizaci úderů do blan bubnů. I tentokrát jich měli všech sedm. Prostorové rozestavění zvolili volnější, laikovi by se mohlo zdát, že je až chaotické. Vlajkonošky odzbrojovaly svou krásou, mužská část potom svou proslulou nekompromisností, málokterý pořadatel na světě dostane nápad zkontrolovat, kdeže to bílofialový bojovník vlastně má správně sedět. A oni to vědí!

Britové však překvapují svou vytrvalostí. Spustí chorál a vydrží jet. Jedou nonstop své chorály, při namátkové změření jsem dospěl k neuvěřitelným číslům. Od čtvrté do patnácté minuty čistého času hry! Ale zatímco hokejisté si během přerušení odpočinou, tihle borci jedou nonstop, přerušení je nezviklá.

Lotyši odpovídají chytrou taktikou. Nevysilují se fanděním přes kostku, kdy by je překřičela zvuková aparatura. Soustředí se na významné okamžiky. Navíc jejich převaha ve výzbroji je znát, mají bubny a umějí s nimi zacházet. Kromě toho mají slušnou podporu i mimo kotel, hala se občas přidá a duní hromové SARAUI (do toho).

Britové se však naučili lotyšské převahy využít ve svůj prospěch, a do lotyšského "saraui" vpadají se svým "Dží Bí". A stále těží ze své vytrvalosti a neúnavnosti. Jsou tedy víc než důstojným soupeřem.

Angličtí džentlmeni s krásnou soupeřkou

Angličtí džentlmeni s krásnou soupeřkou | Foto: Roman Kučera

A nevídáno! Přestože souboj je nelítostný, jeho aktéři se spolu bez problémů druží a fotí.

Takový je hokej na MS. Podívejte se do galerie.

A jak to dopadlo na ledě? Lotyši otočili nepříznivý stav a o jediný gól vyhráli 4:3.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz